Belföld

Révész Máriusz: Nem vagyunk rokonok Németh Lajossal

Nem szégyenlősködött a Kerékpáros Magyarország Szövetség, honlapján nyíltan a jó kapcsolataival és a Révész Máriusz kormánybiztoshoz fűződő rokoni viszonyával reklámozta az új elnökét, Németh Lajos meteorológust.

A szövetség eddig sem rejtette véka alá, hogy szeretnének minél jobb és közelibb viszonyt kialakítani a kormányzattal, most azonban új szintre emelték a célt.

A Kerékpáros Kormánybiztossal rokonságban áll, így ez is előnyt jelenhet a KMSz-nek!

– írták.

A 24.hu a napokban számolt be arról, hogy a 3 milliárd forintos kerékpáros turisztikai fejlesztés kormányzati partnerévé kinevezett KMSZ decemberben tartotta tisztújítását, ahol a Tv2 korábbi arcát és főmeteorológusát választották elnökké.

Nem vagyunk rokonok Németh Lajossal. Bár feleségemmel tényleg van valamilyen távoli rokonsági viszonyuk, de rokonként soha nem álltunk kapcsolatban, személyesen csak néhány futóeseményen találkoztunk

– mondta el a 24.hu kérdésére a kormánybiztos.

Révész Máriusz szerint az KMSZ teljesen alkalmatlanná vált a pályázati együttműködésre, és ezen az által nagyra becsült meteorológus sem lenne képes változtatni. A kormánybiztos úgy véli, hogy leginkább Németh Lajos ismertségét és népszerűségét akarják kihasználni. A KMSZ szakmailag szétesett, és gyors egymásutánban már a negyedik elnököt fogyasztja. A belső feszültségek miatt a vezetőség jelentős része kilépett, és faképnél hagyta a szövetséget az uniós pályázatokat menedzselő cég is.. A kormánybiztos szerint kétségessé vált, hogy egyáltalán végig tudják-e vinni a Balatonra tervezett projektet a határidők lezárulta előtt.

A szövetség régi vezetői – akik az állandósult konfliktusok miatt nem akartak névvel nyilatkozni – azt mondták, hogy a feszültségek az egyik alelnök körül alakultak ki, akivel a nagyobb kerékpáros szervezetek is „rossz vagy még rosszabb viszonyban” vannak.

A decemberi tisztújításon történtek a jelek szerint minden korábbinál jobban elmérgesítették a helyzet. A héttagú elnökség jelentős része kilépett a szervezetből, ezért hamarosan újabb rendkívüli közgyűlést kell összehívni, hogy új tagokat vegyenek fel a vezetésbe.

Kiemelt kép: MTI/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik