Belföld
Budapest, 2011. április 20.
Balról: Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozó, Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó, Németh Lajos meteorológus és Demcsák Zsuzsa műsorvezető ünnepli a MOL első bringaPONTjának megnyitóját a XXII. kerületi Nagytétényi úton lévő benzinkútnál. A MOL több mint száz bringaPONTot alakít ki a frekventáltabb kerékpárutak melletti töltőállomásain, ahol a biciklisek szerelő- és pumpakészletet, valamint speciális kézi kerékpármosót vehetnek igénybe, és alapvető kerékpáros eszközöket is vásárolhatnak.
MTI Fotó: Manek Attila

A Tv2 volt meteorológusa lett a biciklisszervezet elnöke, a régi vezetés kilépett

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2018. 01. 23. 17:57

Németh Lajos lett a Kerékpáros Magyarország Szövetség új elnöke. A Tv2 korábbi arcát és főmeteorológusát a szervezet decemberi rendkívüli közgyűlésén választották meg a küldöttek.

A tisztújítás után a KMSZ-nek egyetlen alelnöke maradt Németh Zsolt személyében. A szervezet két korábbi vezetője, a volt elnök és a másik alelnök a belső viták miatt lemondott, és kilépett a szervezetből. A KMSZ-ben alig 10 hónapja tartották az előző elnökválasztást.

A rendkívüli küldött közgyűlésen olyan határozatok kerültek elfogadásra, melyekkel messzemenően nem értettem egyet és a pályázatokkal kapcsolatos további szakmai szerepvállalásom okafogyottá vált

– magyarázta a KMSZ Facebook-oldalán távozásának okait a Harangvölgyi András, a korábbi alelnök hozzátéve:

Rendkívül szomorúsággal tölt el, hogy 7 év után most kényszerülök erre a lépésre, de szakmai és emberi önbecsülésem nem engedi, hogy a továbbiakban a KMSZ jelen összetételű elnökségében részt vegyek.

A Facebook-oldalon a Németh Lajost mint új elnököt bemutató poszthoz fűzött kommentekben azt is szóvá tették, hogy a tisztújítást nem az alapszabály legtisztább alkalmazásával vezényelték le. Az egyik korábbi tag a 24.hu-nak arról írt, hogy a rendkívüli közgyűlés előkészítése során számos ponton nem tartották be az alapszabályi előírásokat, és olyan módszerrel állították össze a választásra delegált küldötteket, amellyel befolyásolhatták a végeredményt. A jogi reklamációkat nem fogadta megértés az új vezetés részéről.

A szövetségben azt követően erősödtek fel a belső ellentétek, hogy a KMSZ-t kormányzati szinten kiválasztották több jelentős uniós pályázat megvalósítására.

Egy kormányhatározat jelölte ki például a szervezetet egy több mint 2 milliárd forintos kerékpáros turisztikai fejlesztés megvalósítójának. A projektben több kerékpáros túraközpontot, bringaparkot, „bringázz és strandolj” pontot és infopontot létesítenek a Balatonon. Hirtelen annyi lett a tennivaló, hogy a vezetés létszámát is kibővítették néhány fővel.

A szövetség már tavaly, a régi elnökség alatt célul tűzte ki, hogy minél szorosabb együttműködést alakítsanak ki a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kerékpáros Koordinációs Főosztályával.

A Magyar Kerékpárosklubhoz képest kevéssé ismert szervezet több mint 10 éve jött létre. Az alapítók éppen a Kerékpárosklubot hagyták ott, amikor kiderült, hogy az azóta már elhunyt László Jánost és az általa képviselt irányvonalat nem tudják leszavaztatni.

Kiemelt kép: MTI/Manek Attila

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vladimir Putin, President of Russia, during the opening session of the Paris Peace Forum, an event that is a part of the commemoration ceremonies to mark the centenary of the 1918 Armistice, at the Villette Conference Hall in Paris
The Paris Peace Forum was created to
bring together all actors of global
governance to strengthen multilateralism
and international cooperation. 
On Sunday, November 11, 2018, in Paris, France. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.