Belföld

Rá akarta gyújtani a házat alvó rokonaira

Nem érdekelte, hogy három gyermek is házban volt. Vádat emeltek ellene.

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a férfi ellen.

Mint korábban megírtuk, tavaly nyáron a rokonai, köztük három gyermek által is lakott, Polgárdiban lévő családi házat és melléképületét kísérelte meg felgyújtani. Miután meggyőződött róla, hogy a lakók alszanak, egy kannából benzint öntött a ház nyílászáróira, redőnyeire, majd az udvaron tárolt autót  felgyújtotta.

A ház nyílászáróira öntött benzint is meg akarta gyújtani, amikor észrevette, hogy a szomszédos házban a világítást felkapcsolták, ezért elmenekült. A kocsi kiégett, a mellette lévő melléképület tetőszerkezete is meggyulladt. A tüzet a tűzoltók fékezték meg.

A vádlott előre látta, hogy az alvó, védekezésre képtelen rokonai a tűzben életüket veszíthetik,

két sértett halálát kifejezetten kívánta, míg a többi, köztük kiskorú személyek vonatkozásában ebbe az eredménybe belenyugodott.

Cselekményét előre kitervelte, felmérte a súlyát, így cselekményét különös kegyetlenséggel valósította meg. Az ügyészség vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik