Belföld

Rágyújtotta a házat az alvó családra, hogy végezzen velük

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy férfi, aki a gyanú szerint tüzet okozott Polgárdi háznál, hogy végezzen a lakókkal. A Székesfehérvári Járásbíróság szerint tartani kell attól, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, vagy újabb bűncselekményt követne el, ha szabadon engedik, ezért rendelték el a legszigorúbb kényszerintézkedést.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi június 13-án nem sokkal éjfél előtt ment a polgárdi házhoz.  Miután meggyőződött arról, hogy a házban lakók – akik egyébként haragosai, egyben rokonai – mindannyian alszanak,

benzint öntött a redőnyre , mindkét fakeretes ajtóra és az udvaron álló kocsira. Miután az autót felgyújtotta, odament a családi házhoz, hogy a nyílászárókra öntött benzint is lángra lobbantsa.

Ekkor azonban a szomszédos ház világítását felkapcsolták, így megijedt, hogy leleplezik, és a kerteken keresztül elmenekült a helyszínről. A kocsi kiégett, a mellette található nyári konyha tetőszerkezete meggyulladt.

A gyanúsított a tüzet sűrűn lakott lakóövezetben okozta, cselekménye alkalmas volt közveszély előidézésére is – áll a Székesfehérvári Törvényszék tájékoztatásában.

Június elején Borsodban indult emberölés kísérlete miatt eljárás egy férfival szemben, aki  szándékosan lángra lobbantott egy házat, amelyben tizenhat ember aludt. Két lakóra ezután macsétával támadt, amint kiléptek az égő épületből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik