Belföld

22 fa kivágását engedték meg az Etele parkban

Kisebb helyi balhé lett abból, hogy az 1-es villamos építése miatt 175 fát kivágatott a BKK. A terület egy nagy szeletére Budafokról jött kivágási engedély.

Hosszú ideje úgy tűnt, a kivitelezők és hatóságok győztek a civilek ellen, az Etele út fáit kivágták, mind a 175-öt, nincs mit tenni. Jelenleg is zajlanak a földmunkák az 1-es villamos meghosszabbítási projektje miatt, de új esemény történt a már elhunyt fák ügyében.

Az Etele úti FÁK nevű Facebook-csoport aktivizálta magát, és megkapták a választ egy korábbi közérdekű adatigénylésükre.

Az illetékes XXII. kerületi polgármesteri hivatal elküldte a 2016 nyári engedélyét, ami 22 fa kivágását és 1360 négyzetméter cserjefolt megszüntetését engedte meg. A dokumentumok szerint ez a 3261/3. helyrajzi számú területre, azaz az Etele parkra vonatkozik, ami a Hadak útja és a Tétényi út között terül el, az Etele út déli oldalán. Hozzá kell tenni, hogy a fenti 175 fa kivágása az Etele út teljes hosszára vonatkozott.

Építik az 1-es villamost, vágják a fákat az Etele úton
A környezetvédők szerint összesen 175 fát fognak kivágni a tervezett villamosvonal mentén.

A dokumentumokból kiolvashatóak az eddig tudottak is: a BKK volt a kérelmező, a Garten Stúdió Kft. az eljáró ügyfél (a fakivágó). A pótlásról is szó van a jegyzői határozatban: 85 darab, minimum 20/25 centiméter törzsátmérőjű, háromszor iskolázott lombos fa, valamint 3746 darab, legalább 40/60-as méretű cserje és 17 580,3 négyzetméter gyep ültetését írták elő tavalyelőtt júliusban. A pótlásra egy éve van a kivitelezőnek.

Közérdekű adatigénylésünk nyomán a XXII. kerületi Polgármesteri Hivatal megküldte számunkra az Etele út mentén (a…

Közzétette: Etele úti FÁK – 2018. január 25.

(Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik