Belföld

Eltörte volt élettársa orrcsontját, a nő új barátját kiütötte

Különös visszaesőként újra börtönbe mehet.

A vádlott tavaly május 20-án dél körül volt élettársa salgótarjáni házához ment, hogy a nővel együtt élő kislányával találkozzon. Amikor megérkezett, minden előzmény nélkül állkapcson ütötte volt élettársa új barátját, aki füvet kaszált az utcán. A férfi az ütéstől 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A férfi kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Ezt látva kilépett a házból volt élettársa és felszólította őt, hogy távozzon. de a vádlott ehelyett bement a ház udvarára. A kislányával való kapcsolattartást követelve a nőt arcon ütötte, neki 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést okozott,  majd az ütéstől földre kerülő nőt  még lábon is rúgta – írta az ügyészség, amely a vádlottat garázdasággal, súlyos testi sértéssel és könnyű testi sértéssel vádolja.

A férfi különös visszaeső, a cselekményét alig fél évvel korábbi, ugyancsak garázdaság miatt kiszabott börtönbüntetése letöltése után követte el, így vele szemben az ügyészség börtönbüntetést indítványozott, ahol a büntetési tétel felső határa a különös visszaesés miatt kétszeresen emelkedik.

Az ügyészség a vádlottal szemben közügyektől eltiltás kiszabására is indítványt tett, valamint kötelezni kéri a bűnügyi költségek viselésére. A férfi ügyében a Salgótarjáni Járásbíróság hozza meg a döntést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik