Belföld

Meghalt a kizsákmányolt nyugdíjas

Álom helyett rémálom.

A Zsaru Magazin ír arról, hogy egy 45 éves ceglédi nő miként tette rá a kezét egy idős budai férfi vagyonára. Teljes körű gondozást, jobb életminőséget, szeretetet és törődést ígért, majd módszeresen elszigetelte a külvilágtól a 64 éves férfit.

A nőt két ügyvéd és egy orvos is is segítette. Ők is a gyanúsítottak. 

R. Tímea 2015 nyarán csöngetett be a sértett II. kerületi, műemléki környezetben lévő családi házába. Kérte, hogy kisfia használhassa a mellékhelyiséget, egy közösnek mondott ismerősre hivatkozott.

A magányos férfi beengedte őket, a nőnek pedig  Hűvösvölgyi úti ingatlan megtetszett, próbált a jó anyagi körülmények között élő ember bizalmába férkőzni. Összebarátkoztak, a nő csakhamar meginvitálta őt a saját házukba, majd ígéreteivel rábírta, hogy ceglédi házába költözzön.

R. Tímea egy külön lakrészében szállásolta el, de a kezdetben kedves nő egy idő után egyre ridegebbé vált, elvette az idős férfi telefonját, megtiltotta, hogy bárki kapcsolatba léphessen vele. Az idős ember egészségi állapota fokozatosan romlott, távoli rokonai hiába próbálták elérni.

Még két hete sem lakott nála a férfi, amikor ügyvédi közreműködéssel végrendelet készült, ő lett az általános örökös, a sértett bankszámlájára érkező nyugdíjat és a hozzátartozói támogatásokat elvette, majd megszerezte a Hűvösvölgyi úti ingatlan tulajdonjogát is.

Amikor az idős ember meghalt, R. Tímea nagy értékű ingó vagyonhoz és egy budapesti, XIII. kerületi lakás feléhez is hozzájutott. Azon túladott, de a Hűvösvölgyi úti házra hiába keresett vevőt, a rendőrság azt zár alá vetette, mert az orvosi szakvélemény szerint a nő szerepet játszott a férfi halálában.

R. Tímea nem minden gyógyszert váltott ki, amit az orvos felírt, a férfi cukorháztartása a nem megfelelő táplálás miatt felborult. Fény derült arra, hogy a végrendelet hamis, és a tartási szerződés iratai között is van olyan, amelyen nagy valószínűséggel nem a sértett aláírása található.

R. Tímea ellen különösen nagy kárt okozó csalás, gondozási kötelezettség elmulasztása és felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást. A nő előzetesben van, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik