Belföld

Megharapott, kirabolt egy 14 éves fiút egy nő

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé az ügyészség.

A 20 éves nő egy hónapja a 14 éves fiútól a Kálvin téri aluljáróban pénzt kért, majd beszélgetni kezdett vele. Közben a Ráday utcáig sétáltak, ahol azt kérte a fiútól, hogy adja kölcsön a telefonját, amíg felhív valakit. A gyerek ebbe belement, úgy, hogy a saját kezében tartja a telefont, amíg a nő telefonál.

A vádlott azonban kivette kezéből a telefont, amit a kiskorú többször próbált visszakérni. Mivel a nő ennek ellenére nem adta vissza a készüléket, a sértett próbálta azt visszavenni, de a vádlott megharapta a kiskorú ujját, kirántotta a telefont a kezéből. Ezután a készüléket a válltáskájába tette, és azzal elindult.

A fiú továbbra is vissza akarta venni a telefonját, ezért egy ideig követte a nőt, aki ekkor emelt hangon közölte vele, hogy az az ő telefonja, majd azt kérdezte a sértettől, hogy azt akarja-e, hogy megverjék. A kiskorú ezután már nem merte tovább követni a terheltet.

Az ügyészség a nőt rablás miatt gyorsított eljárásban, a gyanúsítástól számított 30 napon belül bíróság elé állította, a bíróság pedig a nőt 3 év 2 hónap végrehajtandó börtönre ítélte, 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős; az ügyész a vádlott terhére, súlyosításért, a vádlott és a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. A bíróság a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik