Belföld

Egy doboz sör miatt verte meg utasát a taxis

Felfüggesztett börtönt kért az ügyészség.

Tavaly szeptember 16-án a hajnali órákban a sértett barátaival Berettyóújfaluban egy szórakozóhelyre akart elmenni, ezért taxit hívtak. A társaság beült az autóba, de a taxis észrevette, hogy a sértettnél egy bontott dobozos sör van. Felszólította őt, hogy az italt tegye ki a járműből. Az utas inkább kiszállt, gyalog indult tovább.

Később az egyedül haladó sértett a szemből közeledő taxiban felismerte a vádlottat, sértő és provokáló kézmozdulatot tett. A vádlott gyorsan megállt, a férfit meglökte, majd egy ismeretlen, 30 centis eszközzel a fején ütötte. A sértett ekkor már menekülni próbált, de a vádlott visszarántotta és az ismeretlen tárggyal többször megütötte.

A sértett a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló repesztett és zúzódásos sérüléseket szenvedett, de figyelemmel a bántalmazás módjára, eszközére, a fejtetőn bekövetkezett repesztett sérülésre, a vádlott szándéka súlyosabb sérülés okozására irányult, ezért súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat ellen a Berettyóújfalui Járási Ügyészség. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik