Belföld

Nyomozás indulhat az Elios-ügyben

A Legfőbb Ügyészség megkapta az OLAF ajánlását.

A Legfőbb Ügyészség megkapta az Európai Unó Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) ajánlását. Azt továbbítja a hatáskörrel, illetékességgel rendelkező főügyészséghez – közölte az állami hírügynökséggel a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Fazekas Géza azt mondta, valamennyi olyan esetben, amikor az OLAF igazságügyi ajánlással fordul a Legfőbb Ügyészséghez, az ügyészség a protokoll szerint elrendeli a nyomozást, ha az már folyamatban van, az OLAF ajánlását a nyomozás irataihoz csatolják és abban értékelik.

A szóvivő emlékeztetett: az OLAF 2012 óta 36 igazságügyi ajánlást és négy jelzést tett a Legfőbb Ügyészség felé. Az ajánlás az OLAF saját közigazgatási vizsgálata alapján bűncselekmény gyanújára utal, a jelzés bűncselekményre utaló adatok, iratok továbbítása, ajánlás nélkül.

Sajtóhírek szerint az OLAF súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós pénzügyi forrásokat felhasználó közbeszerzésekkel kapcsolatban. A Wall Street Journal szerint a hivatal azt javasolja az ügyészségnek, hogy tegyen jogi lépéseket.

Jogi lépéseket javasol az OLAF Tiborcz István volt cége ellen
Súlyos szabálytalanságokat talált az EU csalásellenes szerve az Elios Zrt. közbeszerzéseiben. A pénzt is visszavetetnék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik