Belföld

Forró vízzel próbálta megölni kislányát a kiskunmajsai apa – vádemelést javasolnak

Vádemelést javasolnak a kiskunmajsai férfi ellen, aki életveszélyesen megsebesítette két és fél éves kislányát tavaly januárban. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken arról tájékoztatott, hogy az ügyet  lezárták, és az iratok már az illetékes ügyészségen vannak.

A nyomozás adatai szerint a férfi január 22-én éjjel  – nem tudni miért – a fürdőszobába vitte a gyereket és a 60 fokos víz alá tartotta. A kislánynak hiába voltak fájdalmai, nem vette ki alóla. Az orvosi szakvélemény szerint a gyerek a testfelületének körülbelül ötven százalékán szenvedett másodfokú – életveszélyes – égési sérüléseket. A rendőrség csak májusban számolt be az esetről, akkor vették ugyanis őrizetbe az apát, akit azzal gyanúsítottak, hogy meg akarta ölni a kislányt. A férfi beismerő vallomást tett, és elfogása után rács mögé. került.

A Zsaru magazin korábban arról írt, hogy a férfi bosszúból forrázta le kislányát. Ő és párja öt gyermeket neveltek, a nő korábbi kapcsolatából hárman születtek, illetve két közös. A szülők alkalmi munkákból éltek, mindennaposak voltak a veszekedések. Kiderült, a gyanúsított az életveszélyes bántalmazás előtti este, január 21-én gyógyszert vett be és ráivott. A lap arról számolt be, hogy az apa összeveszett párjával, mert a nő nem tudott elszámolni arról, hol járt napközben. A férfi ezért a gyerekek szeme láttára megverte. Hogy a további verést elkerülje, az asszony elment otthonról éjfél körül. Élettársa egyik ideig a nyomában volt, de végül feladta.

Másnap kora reggel viszont utánament a rokonokhoz és kérte az anyát, hogy menjen haza. Azt mondta, „valami baj van” a 2 és fél éves kislánnyal. A családtagokkal együtt mentek haza, végül az egyik hozzátartozójuk hívott mentőt.

Az orvosoknak újra kellett éleszteniük a sokkos állapotban lévő gyereket, aki a ház fürdőszobájában, a zuhanytálcán kuporgott. Felsőteste, feje tele volt égési, forrázásra utaló sérülésekkel. A picit Budapestre, speciális égési osztályra szállították. Az orvosszakértők szerint a kislány fejét és felsőtestét felülről érte forró víz, amely maradandó sérülést okozott: nem „csak” a bőre, a veséje is károsodott.

Kezdetben ismeretlen tettes ellen folyt nyomozás, életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt, ám később – a beszerzett információk alapján – változott a minősítés. Az apa akkor azzal védekezett, hogy  szerencsétlen baleset történt. Állította: 5 órakor kiment fát vágni, mert nem tudott aludni, a gyerekek ugyanis sírtak az anyjuk után. Onnan hallotta a kislány sikítását, akit a fürdőszobában talált meg felhólyagosodott testtel. A rokonok is próbálták meggyőzni a rendőröket, hogy a pici magának okozta a sérüléseket.

Csak éppen a gyerek nem érhette el a csapot, legfeljebb nyújtózkodva, de eltekerni akkor sem tudta volna. A zuhanyrózsához végképp nem fért hozzá. Másrészt, ha mégis sikerült volna neki valahogy: a 60 fokos víz folyamatosan érkezett felülről, a gyerek a fájdalom ellenére mégis ott maradt és hagyta, hogy megégjen testfelületének több mint a fele – ez sem áll meg a szakértők szerint. Ezt később alátámasztotta egy másik szakvélemény is, amely szerint ha saját magának okozza a balesetet, a lábára is folyt volna a forró vízből. Ez is arra utalt, hogy valaki más engedte hosszasan a kislány testére a forró vizet.

A rendőrök a cikk szerint február 8-án ismét kimentek a jánoshalmi házhoz, hogy további méréseket végezzenek a zuhanyfülkén, de nem találták ott: a férfi szétverte, azt mondta, a  rossz emlékek miatt és azért, hogy ne ismétlődhessen meg a baleset. Az első helyszíni szemle adatai ellenére azért sikerült rekonstruálni a történteket, a gyerekeket pedig pszichológus szakértő hallgatta meg, akik bár félnek a férfitól, de elmondták, hogy az apa vitte a zuhanyzóba a kislányt, azért őt, mert ő az anyjuk kedvence.

Elmondta, hogy megkönnyebbült, hogy elmondhatta titkát, vagyis, hogy ő vitte a kislányt a zuhany alá és tudta jól, hogy mit tesz. Mérges volt az élettársára, bosszút akart állni azzal, hogy közös gyermeküket bántja. Azt is felfogta, hogy a kislány meghalhatott volna, erővel tartotta őt a víz alá. A gyerek maga alá húzta a lábát, ott azért nem égett meg. Látta, hogy a kislánya szenved, de nem érdekelte.

(Kiemelt kép: police.hu)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik