Belföld

Különös kegyetlenséggel ölte meg kisfiát a ceglédi anya

Különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt állítják bíróság elé azt a ceglédi nőt, aki még 2016 novemberében halálra verte kisfiát. A Pest Megyei Főügyészség kedden közölte: vádat emeltek.

Fotó: Berecz Valter

A pár két kisgyermeket nevelt, illetve éppen várták a harmadikat. Cegléden, albérletben éltek. A férfi elvesztette az állását, alkalmi munkákból éltek, gyakran megélhetési gondokkal küszködtek. A vádirat szerint a viták, veszekedések és a mindennapok gondjai miatt a nő sokszor idegeskedett, nem volt türelme a gyerekekhez.

A másfél éves kisfiú sírt a leggyakrabban. Többször volt rá példa, hogy ilyenkor az asszony arcon ütötte vagy hátba verte. A kicsinek emiatt fájdalmai voltak. Ebből kifolyólag még inkább síróssá vált, a nő pedig még agresszívabbá.

A bíróság korábbi tájékoztatásában az állt, hogy a halálos bántalmazás napján a gyerekek sírással és kiabálással kezdték a reggelt. Az anya éppen öltöztetni próbálta a kisfiút, majd

először a díványról a szőnyegre lökte, majd kabátjánál fogva megragadta és három-négy alkalommal nagy erővel a földhöz csapta. A gyerek a fejét verte be. Ezután a nő a fürdőszobába ment magához téríteni a kicsit, de ő már nem reagált.

Az ügyészségtől kedden megtudtuk, hogy a nő azt mondta a mentőknek, fia

az erős hisztitől beájult.

Próbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni az életét. A fejét ért sérülésekbe halt bele.

Az alábbi felvétel még 2016 novemberében készült, néhány nappal a tragédia után, amikor elrendelték az anya előzetes letartóztatását:

Az apa egyébként még a kényszerintézkedés elrendelésekor azt nyilatkozta az M1-nek, hogy felesége sosem bántotta a gyerekeket, illetve, hogy szerinte véletlen tragédia történhetett. “Nagyon jó anya, ismerem, tíz éve vagyok vele. Valami nagyon felgyülemlett benne talán, de nem tudom, mi történt” – mondta akkor.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik