Belföld

Újra feltűnt a Bajuszos Bácsi Budapesten

Ki az a Bajuszos Bácsi és a Guminéni?

– teheti fel magának a kérdést az a rajongó, aki csak az elmúlt hetekben, hónapokban találkozott először a figurákkal a Facebookon.

A Bajuszos Bácsit és Guminénit 2010-ben ismerhették meg a budapesti tömegközlekedők, a figurák ugyanis ekkor bukkantak fel a BKV egyes járművein, megállóiban és csomópontjain. Feladatuk a szolgáltatás szerethetőbbé tétele, az utastájékoztatás színesítése és az edukáció volt, a BKV a kicsit egyszerű, kicsit naiv bácsin és nénin keresztül szeretett volna üzenni az utasoknak, rajtuk keresztül akarták egyes élet- és balesetveszélyes helyzetre felhívni a figyelmet.

Ebben az időszakban úgy tűnt, a szerethető páros és a családtagok a BKV hivatalos kabaláivá válnak, és egyre több helyet kapnak majd a kommunikációban, az utastájékoztatásban és a kiadványokban. Sajnos nem így lett

– tudtuk meg a Bajuszos Bácsi Facebook-oldalának szerkesztőitől.

Nagy sajtóvisszhangot kiváltva, a figurákat 2011 őszén a BKK nyugdíjba küldte. A cég a döntést azzal indokolta, hogy a figurák megosztóak voltak, negatív képet festettek az átlag vidéki emberről, és nem fért bele az utastájékoztatás és a kommunikáció megújításának koncepciójába.

Bár a Bajuszos Bácsi az elmúlt években kevesebb szerephez jutott, az összefogásnak köszönhetően nem tűnt el teljesen. Több rendezvényen és kampányban felbukkant, pólókon, kitűzőkön szerepelt, továbbá Guminénivel együtt 2011 óta is tovább utaznak a BKV egyes Tátra és TW6000-es villamosain, valamint segítik a tájékoztatást Kőbánya-Kispesten a metróállomáson és a buszvégállomáson

– tették hozzá.

Most úgy néz ki, hogy pár év pihenés után a Bajuszos Bácsi visszatért, hogy újból a segítségünkre legyen, ugyanis pénteken a Szent János kórháznál és a Batthyányi téren is a figura arca köszönt vissza a táblákról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik