Belföld

Párnával próbált ölni a hevesi nő

Vádat emeltek egy hevesi nő ellen, aki egy párnával kis híján megfojtotta idős rokonát. A háromgyerekes anyát nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett – többszörösen minősített – emberölés bűntettének kísérlete miatt állítják bíróság elé – közölte a Heves Megyei Főügyészség pénteken.

A 84 éves asszony a vádlott elhunyt férjének a nagymamája, aki unokája halála után is támogatta a gyermekeit egyedül nevelő nőt. A támadó többször megfordult nála, így történt 2016. szeptember 21-én is. Ám amint megérkezett, bezárta az ajtókat és az ablakokat, majd 200 ezer forintot kért arra hivatkozva, hogy halott férje után be kell fizetnie egy szabálysértési bíróságot. Az ágyban fekvő asszony közölte, nem nem ad neki pénzt, a büntetést fizesse ki abból a több millió forintból, amit korábban leemelt a számlájáról, amelyen a temetésére félretett összeget tartotta.

A vádlott azonban tovább követelőzött, mindezt egyre indulatosabban, de hiába. Ekkor felkapott egy párnát és az asszony arcához szorította, közben pedig azt kiabálta, hogy „ha nincs kétszázezer forint mama, akkor most meghal!”

A nagyszülő csak úgy tudott szabadulni, hogy dulakodás közben beleharapott rokona kézfejébe. Miután így végre levegőhöz jutott, a vele szemben erőfölényben lévő nő  még továbbra is fenyegette, de végül elment.

Az idős sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, az elhúzódó fulladás miatt azonban életveszélyben volt, és a halálos eredmény elmaradása kizárólag a védekező magatartásának köszönhető.

– áll a vádiratban.

Az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott a támadóval szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik