Belföld

Egyre zavarosabb a katasztrófavédelmi igazgató szexbotránya

Szerdán kirúgták azt a katasztrófavédelmis vezetőt, aki szexuális tartalmú üzenetekkel zaklatta egyik beosztottját. A Kemma információja szerint a tatabányai katasztrófavédelmi igazgató bukott bele a botrányba.

A langlovagok.hu pedig azt írja, összefüggés van egy tavalyi hasonló ügy és a mostani szexbotrány között, sőt

a katasztrófavédelmi főigazgató, Góra Zoltán felelőssége is felmerül.

A portál tavaly augusztusi cikke szerint egy névtelen levélíró a Belügyminisztériumot, a Nemzeti Védelmi Szolgálatot és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot (OKF) is megkereste az igazgató és a vele magánéletileg összefonódó több vezető viselt dolgai miatt. Az OKF viszont az ügy feltárása helyett inkább azt próbálta kideríteni, ki volt a cikk forrása, még poligráfos vizsgálatot is végzett a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

Lapunk is megkereste a katasztrófavédelmi sajtót, miután a 24.hu is úgy értesült, tavaly augusztusban pont ebben az ügyben egy névtelen tájékoztatás érkezett. Az akkor levél állításait azonban nem vizsgálták ki.

A katasztrófavédelem válaszában lapunknak azt írta:

A megkeresésben szereplő, etikailag súlyosan kifogásolható viselkedés és a tavalyi névtelen levél két külön ügy. A katasztrófavédelem a hozzá érkező jelzéseket, bejelentéseket megvizsgálja, szankciót azonban csak alapos okkal alkalmaz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik