Belföld

Rablóbanda miatt zárták le a Margitszigetet – 15 évesek állnak bíróság elé

margitsziget (Array)
margitsziget (Array)

Bíróság elé állítják annak a fiatalokból álló rablóbandának a tagjait, akik tavaly márciusban többekre rátámadtak a Margitszigeten. A fiatalkorúakat kétrendbeli csoportosan elkövetett rablás bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolják, tettükért hét és fél évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak – derült ki a Fővárosi Törvényszék csütörtöki tájékoztatásából.

A vádlottak – öt 15 éves fiú és egy 15 éves lány – 2017. március 11-re virradó éjjel a XIII. kerületi Margitszigeten ittas állapotban felfigyeltek egy akkor 17 és  egy 19 éves fiúra, és megbeszélték, hogy elveszik az értékeiket. Odaléptek hozzájuk, körbeállták és lökdösték őket, majd a 19 éves kiszemeltjüket mindannyian bántalmazni kezdték, ököllel ütötték a fejét. Amikor a fiatal az ütésektől a földre került, átadta a támadónak a pénztárcáját, amiben 2000 forint készpénz volt. A fiú számos sérülést, egyebek mellett állkapocscsonttörést szenvedett.

A kamaszok tíz perccel később már egy másik, három fiatalból álló társaságot támadtak meg. A 17 éves fiútól a cigarettáját követelték, ám miután ő nem engedelmeskedett, mind a hatan ököllel estek neki, ütötték a fejét, elvették a cigarettáját majd elhagyták a helyszínt. A fiú orrcsonttörést szenvedett.

A rendőrök a történtek után mindkét oldalról lezárták a Margitszigetet és rövid időn belül elfogták a mindkét megvert fiatalnak súlyos sérülést okozó rablókat.

(Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik