Belföld

Életveszélyesen megkéselte a mozdonyvezetőt a zavart fiatal

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat egy 22 éves román fiatallal szemben, aki tavaly januárban Kétegyházán megkéselt egy mozdonyvezetőt. Az ügyet a Gyulai Törvényszék tárgyalja majd.

A támadó 2017. január 18-án a reggeli órákban Romániából érkezett Magyarországra egy nemzetközi gyorsvonat utasaként. Egy kocsiban utazott egy szolgálatból hazatérő mozdonyvezetővel. Utóbbi a kétegyházi vasútállomáson leszállt és előreindult a mozdony felé. A fiatal is leszállt a szerelvényről, majd sietve a vasutas után indult, kezében egy 9,5 centiméteres pengehosszúságú késsel.

A mozdonyvezető észrevette, hogy valaki követi, ezért hátrafordult. Ekkor a vádlott minden előzmény nélkül combon szúrta és fellökte. Miután felállt, a vádlott késsel a kezében ismét elindult felé, a vasutas a táskájával próbálta védeni magát, egy segítségére siető munkatársa pedig kaviccsal dobálta meg a vádlottat. A késelő –  miután egy kő eltalálta – lefeküdt a peronra, ott vették őrizetbe a kiérkező rendőrök.

Az ügyészség szerint bár a mozdonyvezető

 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módja, eszköze, helye alkalmas volt arra, hogy életveszélyes sérüléseket okozzon.

A Békés Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatásából kiderül: a fiatal ideiglenes kényszergyógykezelés alatt áll. Kóros elmeállapota miatt az ügyészség felmentetné azzal, a bíróság rendelje el a kényszergyógykezelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik