Belföld

Kiengedték az ünnepekre Rezesovát

eva rezesová (eva rezesova, )
eva rezesová (eva rezesova, )

Kiengedték az ünnepekre a  négy ember halálával járó baleset okozása miatt elítélt Eva Rezesovát – írja a Lokál. A szlovák milliomosnő december 23-án és szilveszterkor is elhagyhatta a börtönt, ahol kilencéves büntetését tölti.

Rezesovát édesanyja és kisebbik lánya, Ella várta a kapuban. A lap szerint a család egy belvárosi, második emeleti lakásban ünnepelte az új évet. A gázolónak csak január 2-án kellett visszatérnie a rácsok mögé, vagyis két napra kapott engedélyt az eltávozásra. December 23-án ugyancsak 48 órára hagyhatta el a börtönt.

A milliomosnő először tölthette családjával az ünnepeket azóta, hogy 2012-ben letartóztatták. Büntetése alatt végig példás volt a magaviselete, és dolgozik is, ezért kapott lehetőséget az eltávozásra.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, a végzetes baleset 2012 augusztusában történt az M3-as autópályán. Az ittas nő egy kocsinak ütközött, hátulról szaladt bele a járműbe, amely így nekicsapódott a szalagkorlátnak. Az autó kigyulladt, benne négy utasával. Hárman bennégtek a kocsiban, negyedik társukért küzdöttek az orvosok, de két nappal később ő is meghalt a kórházban.

Rezesova ügyében 2014 szeptemberében mondták ki a jogerős ítéletet. Első fokon kedvezőbb döntés született, a millimosnőt akkor hat évvel sújtották, ráadásul a korábbi döntés értelmében fogházban kellett volna töltenie ezt az időt. Ezzel szemben másodfokon börtönbüntetéssel sújtották. Súlyosabb büntetését leginkább az újabb szakértői véleményeknek „köszönheti”.

Nem kizárt, hogy még ebben az évben végleg szabadul, ugyanis idén letelik büntetésének kétharmada.

(Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik