Belföld

Fidesz: Az ellenzék veszélybe sodorná a gyerekek biztonságát

A kormánypárt szerint fontos felkészíteni az óvodákat és iskolákat terrortámadásra.

Szerdán közleményt adott ki Hajdú Nóra, az Együtt alelnöke, amelyben azt írja, hogy a NATO szintjén is cáfolták a magyar kormány érvét, miszerint NATO-kötelezettség miatt kérnek az iskoláktól és az óvodáktól „Honvédelmi Intézkedési Tervet”.

Az ellenzéki politikus szerint semmilyen terrorfenyegetés nem indokolja, hogy iskolaigazgatóknak és óvodavezetőknek testületileg ilyen terveket kelljen írniuk a gyermekek tanítása helyett. Szerinte az Orbán-kormány „militarizáló ötlete” nemcsak a gyűlöletkeltő kommunikációs kampányt hirdeti az oktatási intézményekben, de a gyermekeket körülvevő környezetet is militarizálja.

A közleményre reagálva a Fidesz azt írta: a gyermekekkel foglalkozó közintézmények számára különösen fontos, hogy rendelkezzenek biztonsági tervvel krízishelyzetek, például terrortámadás esetére. „Sajnos, olyan világot élünk a migráció kezdete óta Európában, amelyben jelentősen romlott a biztonsági helyzet, állandósult a terrorveszély. Franciaországban már haltak meg gyerekek iskola elleni terrortámadásban, német iskolákat is ért terrorfenyegetés” – írták.

A kormánypárt szerint „a gyermekek védelme miatt fontos, hogy a gyermekekkel foglalkozó közintézmények is rendelkezzenek biztonsági tervvel és fel legyenek készülve a teendőkre”. Szerintük az ellenzék „felelőtlenül viselkedik és még a gyerekek biztonságát is veszélybe sodorná párpolitikai érdekek miatt”.

(A fenti kép illusztráció – Military tábor Mogyoródon – MTI / Koszticsák Szilárd)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik