Belföld

Egészen meghökkentő dolgokat loptak el a tolvajok tavaly

A Bűnügyi statisztikai rendszer 2017-es kimutatásaiból elég sok minden kiderül a tavalyi év bűnözéséről, többek közt az is, hogy miket loptak el tavaly a különböző elkövetők – írja a Magyar Nemzet.

Rengeteg pénztárcát loptak el tavaly, novemberig összesen 3071 ilyen üggyel találkoztak a hatóságok. Azonban akadnak ennél sokkal meglepőbb esetek az országban, például loptak el

  • nyolc alkalommal gyémántot,
  • négy magaslest,
  • egy telefonfülkét és
  • egy tömegközlekedési megálló felépítményét.

A furcsa bűncselekmények sora itt nem ér véget, ugyanis Borsodban egy bűntett tárgya egy barlang volt: természetkárosítás miatt indult eljárás. Győr-Moson-Sopron megyében pedig levegő ellen követtek el garázdaságot.

Hajdú-Biharban is elég nehezen elképzelhető esettel találkoztak: itt lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés tárgya volt egy nyúl. Lényeges információ, hogy nem az elkövetés eszközéről, hanem tárgyáról van szó.

Több mint ezer esetben pedig úgy nyomoztak lopás miatt, hogy nem tudták, mi tűnt el: 1149 olyan bűncselekmény történt, aminél az elkövetés tárgyánál a hatóságok a „nem lehet megállapítani” megjegyzést tüntették fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik