Belföld

Holttestet találtak a leégett házban

Országszerte okoztak kisebb tüzeket a tűzijátékok, de az autósok is adtak munkát.

Számos balesethez riasztották nemcsak a mentőket, hanem a tűzoltókat is szilveszterkor. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője tudatta, hogy pirotechnikai eszközökkel összefüggésben összesen tizennégy esethez riasztották a tűzoltókat.

Decsen egy garázs gyulladt ki, a fővárosban erkélyen keletkezett tűz, több településen a sövény, tuják kaptak lángra. Mukics Dániel szerint az óév utolsó napján 157 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba országszerte.

Fegyverneken egy lakóépület egyik szobájában keletkezett tűz. Az oltási munkálatok után a tűzoltók az épület átvizsgálása közben egy holttestet találtak az ingatlanban. Gyomaendrőd szélén a késő esti órákban gyulladt ki egy ház. Nem sérült meg senki, de az épület lakhatatlanná vált.

Számos közúti baleset is történt. Az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, Százhalombatta térségében kisbusz és személyautó karambolozott. A balesetben ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg. Kamondon százhatvan ember maradt áram nélkül, miután villanyoszlopnak hajtott egy kocsi. Hatvannál pedig egy vasúti átjárót biztosító fényjelző készüléknek ütközött egy autó az új év hajnalán.

A Kemecsét Nyíregyházával összekötő alsóbbrendű úton egy furgon borult fel, míg Jásztelek és Alattyán között a 32-es úton, továbbá Győrteleknél, a Tunyogmatolcsra vezető útszakaszon is az útról letérve borult az árokba egy-egy autós.

Budapesten, az Örs vezér terén, éjjel oszlopnak csapódott egy személygépkocsi. Hétfő reggel pedig a 11. kerületben, a Szajol és a Kecskeméti József utca kereszteződésében kerítésnek ütközött és azon fennakadva állt meg egy gépkocsi. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik