Belföld

Csaknem 3200 riasztást kaptak a mentők

Csak a fővárosban több mint ezerszer hívták őket szilveszterkor.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója tudatta, hogy a mentők 3189 esetet láttak el szilveszterkor, ebből a fővárosi feladat 1107 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentők folyamatosan dolgoztak.

A mentőket országszerte 15 pirotechnikai eszközzel összefüggő balesethez riasztották, általában kéz-, arc-, és szemsérülteket kellett ellátni. Egy 20 év körüli férfi kezében felrobbant a petárda, ő roncsolt ujjsérülést szenvedett, egy másik férfinak az arcába csapódó pirotechnikai eszköz okozott súlyos szemsérülést.

Közlekedési balesetek, verekedések, szén-monoxid-mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett idén is csaknem 300 részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, mintegy 15 százalékuk kiskorú volt – közölte Győrfi Pál.

Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy mozgalmasan telt az éjszaka, de a beállított plusz mentőautóknak köszönhetően folyamatos volt a feladatellátás, mindenhová időben odaértek. Mentőtámadás is történt. Somogy megyében egy epilepsziás gyermekhez hívtak mentőt, s a helyszínen valamiért dulakodás alakult ki, a mentődolgozókat is megtámadták. A gyermeket végül rendőri kísérettel vitték be a kaposvári kórházba a mentők – tette hozzá Golopencza Pál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik