Belföld

A Tiszába fulladt fiú édesanyja mindenkit arra kér, ne hibáztassák a gyerekét

Az egész országot megrázta a 17 éves fiú halála, aki Szolnokon tűnt el még múlt héten egy buli után, holttestét pedig néhány nappal később találták meg a Tisza egyik ártéri területén.

Édesanyja a testvére Facebook-oldalán írt egy terjedelmesebb levelet a gyermek halálának körülményeiről, ugyanis az elmúlt időszakban rengeteg támadás érte őket.

Sokan úgy mocskolják Bencét, hogy semmit sem tudnak róla. 2000.01.11-én született Szolnokon. A tiszavárkonyi iskolába járt kitűnő tanuló volt. A kémia volt a mumus, abból csak 4-es volt. Bekerült a VFG-ba. Először fizika-matek, majd matek-info faktra járt. Pesten akart tovább tanulni, azt is tudta, kikkel költözik össze egy albérletben

– fogalmazott.

Leírta, hogy Bence 8 évig vízilabdázott. 2017. jan. 10-én úgy döntött, nem folytatja tovább, de a sportot nem hagyta abba, kondizni kezdett, előfordult, hogy a 4 óra 55 perces busszal ment be Szolnokra, hogy reggel edzhessen. Reggel fehérje koktéllal kezdett, az ebédjét, ami csirke és zöldség volt, maga készítette. Csak teljes kiőrlésű kenyeret evett.

Nálunk itthon felbontott szeszt senki nem talál. Szilveszterkor kölyökpezsgővel koccintunk. Sajnos a mai világ, bármit teszünk mi szülők, elvárja a gyerektől, hogy társaságban igyon. De a szemtanúk is (józan felnőttek) azt mondták, hogy benne volt a legkevesebb alkohol. Most itt ülök a szobájában és azon gondolkodom, mi értelme az életemnek tovább? Eddig neki éltünk. 18 éve gyűjtögetjük a pénzt, hogy egyetemre mehessen. 2 hónap múlva jár le a biztosítás, ami ezt megalapozta volna. A férjem a legjobb laptopot választotta számára, nem fizetséget kért egy tanfolyam vezetéséért, mert az egyetemre kell. Nem kaphatja már meg. Házat vettünk, hogy legyen öröksége

– tette hozzá.

Mint írta, mindent megadtak a gyermenek, a család szeme-fénye volt. Valóban sokat veszekedett vele, mert kamaszként próbált más utakat járni. De már nem kaphatja meg a karácsonyi ajándékait sem.

Mivel pecsétgyűrűt szeretett volna, a mamája arra gyűjtött, hogy a ballagásra megkaphassa. A nagyapja képtelen feldolgozni az eseményeket. Naponta többször megkérdezi, hogy haza jött-e már a kisfiú? És nem, nem lett öngyilkos! Nem volt rá oka! Vidáman ment el, 28-án egy internetes bajnokságon akart indulni. Megmondta, hogy ezen a napon senki se internetezhet, hogy ne legyen lag (bárhogyan is írják). Mindkettőnknek vett karácsonyra ajándékot, amit becsomagolt, és jól eldugott, hogy ne találjuk meg. Nem is találjuk.

Édesanyja a bejegyzésben arra kért mindenkit, hogy a gyereket ne hibáztassa, mert nem érdemli meg. Még nem tudja, hogyan tud így tovább gyerekek mellett dolgozni, gyerekekre, fiatalokra, családokra nézni.

Azt mondják évek múltán fájdalom majd enyhül, de addig mi lesz?

– zárta a levelet.

Bence édesanyja írta:Sokan úgy mocskolják Bencét, hogy semmit sem tudnak róla. 2000.01.11-én született Szolnokon. A…

Közzétette: Andrea Szabó – 2017. december 29.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik