Belföld

A Momentum támogatta a szavazatvásárlással vádolt polgármesterjelöltet

Korrupcio(210x140).jpg (Array)
Korrupcio(210x140).jpg (Array)
A választás eredményét megsemmisítették.

Mint csütörtökön megírtuk, a Tolna Megyei Területi Választási Bizottság megsemmisítette a december 17-én tartott időközi választás eredményét Pusztahencsén, mert bizonyítottnak látták, hogy a több szavazatot kapó jelölt, Bán István ötezer forintot ajánlott azért a választóknak, hogy rá szavazzanak. A döntés ellen a Pécsi Ítélőtáblán lehet fellebbezni.

Az Index azt írja: bár Bán hivatalosan függetlenként indult, egy hete a Momentum írt arról Facebook-oldalán, hogy támogatták a jelöltet, és négy megválasztott helyi képviselőt. „A Momentum Pusztahencsén az emberekkel és a legjobb jelölttel kötött szövetséget, hogy leváltsa a félelem rendszerét. A pusztahencseiek december 17-én pedig Bán István megválasztásával megmutatták, hogy nem félnek, és van remény a változásra” – közölte a párt.

Az alulmaradt jelöltet, Iker Ibolyát 2014-ben választották polgármesterré a településen, ahol a képviselő-testület idén szeptemberben Bán javaslatára oszlatta fel magát. Iker ugyancsak függetlenként indult, bár a választás előtt a megyei kormánymegbízottal közös fotót tett közzé, amin tűzifát osztanak a településen élőknek.

Frissítünk!

A Momentum hazugságnak nevezte, hogy jelöltjük szavazatokat vásárolt volna. Közölték: többen is megkeresték őket a választási bizottság által bizonyítékként értékelt nyilatkozat aláírói közül, azt állítva: nem tudták, hogy azt írják alá, hogy meg lettek vesztegetve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik