Belföld

A Momentum szerint hazugság, hogy szavazatokat vásárolt a jelöltjük

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 12. 29. 09:33

A vesztegetésről nyilatkozók állítólag nem tudták, hogy mit írnak alá.
Korábban a témában:

Hazugság a Momentum szerint, hogy az általuk támogatott pusztahencsei polgármester-jelölt pénzt ajánlott volna a rá szavazóknak. Erről az Index ír. Mint korábban megírtuk, a választási bizottság megsemmisítette az időközi választás eredményét, miután bizonyítottnak látták a szavazatvásárlást.

A területi választási bizottság úgy fogalmazott: „212 pusztahencsei állampolgár nyilatkozott arról, hogy többüknek pénzt kínált a voksokért”. A Momentum szerint több nyilatkozó a hír megjelenése után azzal kereste meg őket, hogy ők maguk sem tudták, hogy azt írják alá, hogy meg lettek vesztegetve, hiszen nem is volt vesztegetés. A választási bizottság határozata is csak két embert említ név szerint, akik azt állították, hogy Bán István pénzt ajánlott nekik.

A Momentum szerint a „bizonyítékot” egyébként is érdemes fenntartásokkal kezelni, mert szerintük az alulmaradt polgármesterjelölt, a bejelentést tevő Iker Ibolya ellen több eljárás is folyamatban van, többek közt okirat-hamisítás miatt is.

Az sem igaz a Momentum szerint, hogy Bán a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében buzdított volna szavazásra. Szerintük annyi történt, hogy a jelölt két szimpatizánsával beszélgetett, amikor a szavazatszámláló bizottság elnöke megkérte őket, hogy beszélgessenek távolabb a szavazóhelyiségtől, aminek eleget is tettek.

Bán a döntés ellen felülvizsgálati kérelmet nyújt be, és bírósági úton megtámadja azt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

NEW ORLEANS - SEPTEMBER 09: The NFL shield logo on the goal post pad at Louisiana Superdome on September 9, 2010 in New Orleans, Louisiana.   Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.