Belföld

Eső, hó, ónos szitálás – ezt hozza a szombat

Melegszik az idő.

Mint korábban megírtuk, karácsonykor az előrejelzés szerint már nem lesz havazás. A következő két napra a következőket ígéri a Kiderül.hu friss előrejelzése.

Szombaton közepesen és erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok is lehetnek. Az éjszaka képződött ködfoltok helyenként csak lassan oszlanak fel. A ködös tájakon ónos szitálás kialakulhat, illetve a délutáni órákban helyenként várható eső, az Észak-Alföldön havazás, havas eső, késő este az északkeleti határszélen ónos eső is. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, a középső országrészben és a Dunántúlon néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul. Késő este 0, +7 fok valószínű.

Vasárnap változóan felhős idő várható az ország nagy részén több órás napsütéssel. A reggeli, délelőtti órákban keleten helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul, északkeleten és délnyugaton az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között várható, de északkeleten néhol csupán 5, 6 fok valószínű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik