Belföld

Felhős-szeles hétvége jön

Szenteste napján 11 fok is lehet.

Pénteken napközben közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, több-kevesebb napsütésre számíthatunk – áll a Kiderül.hu előrejelzésében. A Nyírségben vegyes halmazállapotú csapadék még előfordulhat. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, és néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 8 fok között valószínű, de északkeleten 1, 3 fok is lehet. Késő estére -2 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet, keleten lesz a hidegebb.

Szombaton kezdetben erősen és gyengébben felhős területek egyaránt lesznek, majd délután egyre több felhő érkezik fölénk. Reggel a Tiszántúlon lehet helyenként havas eső, hó, napközben néhol alakul ki zápor, a hegyekben hózápor. Az északnyugati szelet sokfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között alakul, keleten lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, az ország nagy részén többórás napsütés várható. Inkább csak reggel, délelőtt, és főként keleten alakulhat ki helyenként kisebb eső. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik