Belföld
Budapest, 2016. október 13.
Rendõrök helyszínelnek 2016. október 13-án a fõvárosi Népligetben , ahol ismeretlen személyazonosságú nõi holttestet találtak egy bokros területen.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Előzetesben a népligeti gyilkosság gyanúsítottja

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 12. 22. 14:37

Egy hónapra előzetes letartóztatásba került az a csütörtökön elfogott férfi, akit a Népligetben elkövetett emberöléssel gyanúsítanak – írta pénteki közleményében a Fővárosi Törvényszék. A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított előzetes letartóztatását a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta, ezt a Budai Központi Kerületi Bíróság megalapozottnak találta. A végzés jogerős.

Az indoklás szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016 őszén, Budapesten a Népligetben egyik éjszaka olyan súlyosan bántalmazott egy nőt, hogy a sértett a helyszínen meghalt. Továbbá 2017 decemberében Budapesten, a X. kerületben az esti órákban úgy megvert egy másik nőt, hogy a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A megalapozott gyanút többek között a férfi beismerő vallomásai, a helyszíni szemléről készült jegyzőkönyvek és a tanúvallomások támasztják alá.

A végzés szerint a bűncselekmények tárgyi súlya kiemelkedő, a kiszabható büntetés mértéke olyan nagy, hogy ez a tény már önmagában szükségessé teszi a kényszerintézkedés elrendelését azért, hogy a gyanúsított jelenléte biztosítható legyen az eljárási cselekményeken.

Az előzetes letartóztatás indokoltságát tovább fokozza a gyanúsított terhére rótt bűncselekmények jellege, s az ezek alapján kirajzolódó gyanúsítotti személyiségjegyek is.

A gyanúsított rendelkezik ugyan bejelentett lakóhellyel, de ott nem tartózkodik, tartózkodási helyeit folyamatosan változtatja, illetve az utcán él, hajléktalan. Minderre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, ezért az eljárási cselekményeken való jelenléte kizárólag kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható.

A gyanúsított által beismert bűncselekmények jellege rendkívül brutális volt, az útonálló elkövetési módja kifejezetten agresszív, erőszakos személyiségre utal. A gyanúsított személyiségjegyei alapján a bűnismétlés veszélyének kockázata kimagasló, ami kizárólag a legsúlyosabb szabadságelvonással járó kényszerintézkedés alkalmazásával zárható ki.

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 31.
A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák során felújítják a Budapest-Angyalföld, újabb néven az Angyalföldi vasútállomás egy részét. A munkálatok miatt március 31-től július 29-ig változik a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. 
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.