Belföld

A diákok előtt vágták a tanárok karácsonyi malacát Tapolcán

Voltak, akik kiakadtak ezen, de az igazgató és a szülői szervezet elnöke nem lát kivetnivalót.

Többen kiakadtak azon, hogy egy tapolcai iskolában tanítási időben, a gyerekek előtt vágták le a tanárok karácsonyi vacsorájára szánt disznót – írja a hvg.hu. Azt írják, volt olyan gyerek, aki sírva mesélte, hogyan dőlt a leölt állatból a vér, míg másokat nem rázott meg a látvány, de furcsállva mesélték, hogy mi történt az iskolában és milyen szag terjengett.

A Bárdos Lajos Általános Iskola igazgatója azt mondta, a történteket nem helytálló disznóölésnek nevezni, mert az állatot már a vásárlás helyszínén kivéreztették. Bajner Imre tagadta, hogy a malac feldolgozását kötelező lett volna végignézni, aki mégis akarta, annak pedagógusok közreműködésével volt erre lehetősége, akik tájékoztatást adtak a disznóvágás néprajzi, biológiai, technikai és egészségügyi vonatkozásairól.

Az igazgató nem érti, miért mondta egy kisebb diák, hogy az állat orrán-száján dőlt a vér, szerinte ügyeltek arra, hogy ilyesmivel ne szembesüljenek a tanítványok. Volt, aki visszatetszőnek tartotta, hogy az iskolában feldolgozott állatot végül a tanárok ették meg – Bajner erre úgy reagált, hogy a disznót a saját maguk által összeadott pénzből vásárolták, és maguk készítették el.

Az intézmény szülői szervezetének elnöke azt mondta, nem lát kivetnivalót az iskolai böllérkedésben, mert az udvar egy félreeső részén zajlott, ahova csak az megy, aki akar. (A fenti kép illusztráció – MTI / Czeglédi Zsolt)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik