Belföld

Kinyíló kocsiajtó miatt halt meg a kerékpáros

Figyelmetlenség vezetett halálos balesethez Orosházán még nyáron. A rendőrség szerdán közölte, lezárták az ügyet, a sofőr ellen pedig vádemelést javasolnak közúti baleset okozása vétség elkövetése miatt.

A tragédia még augusztus 10-én történt, az Ady utcában.  Egy autós megállt az út szélén, majd úgy nyitotta ki a kocsi bal első ajtaját, hogy nem nézte meg, kerüli-e ki másik jármű. Az ajtónak nekiütközött egy elektromos kerékpárral közlekedő férfi, aki a három héttel később, augusztus 31-én a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint a balesetben elszenvedett sérülések vezettek a férfi halálához.

Fotó: police.hu

A közúti közlekedés szabályairól szóló rendelet előírja, hogy jármű ajtaját a vezető csak akkor nyithatja ki, ha ezzel a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti.

– írja a rendőrség. A történtek kapcsán arra kérik az autósokat, hogy legyenek körültekintőek. Ha az út szélén, vagy az ott kialakított parkolóhelyen állnak meg, mielőtt kinyitják az ajtót és kiszállnak, nézzenek bele a külső tükörbe, vagy nézzenek hátra. Hasonló balesetek más helyeken is történtek már, Gyulán, a Béke sugárúton több alkalommal is. Legutóbb 2017. december 19-én, Szarvason, a Kossuth utcában szenvedett így balesetet egy kerékpáros.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik