Belföld

Kiderült, miért halt meg a hármasikreket szülő anya

Az ún. HELLP-szindróma lépett fel a nőnél, akinek életéért órákon át küzdöttek az orvosok.

Megrázó haláleset történt Debrecenben a napokban: egy 32 éves hajdúszoboszlói nő egészséges hármasikreket szült az egyetemi klinikán, majd váratlanul életét vesztette. A nő férje még nem tudta, miért halt meg a felesége, de a Debreceni Egyetem délután közleményt küldött a Cívishírnek a részletekkel.

Meghalt a Debrecenben született hármas ikrek édesanyja
Jól jönne a nehéz időszakban némi segítség az apának, akinek három kisgyermeke szerencsére jól van.

Azt írják, a nőnél a terhesség 32. hetére súlyosbodó anyai betegség lépett fel, ezért indították meg a császármetszést az orvosok. A magzatok jó állapotban, 1300 és 1600 grammosan jöttek világra. Az anyánál a HELLP-szindróma lépett fel, véralvadási zavar keletkezett. Átmenetileg stabilizálták az állapotát, majd pár órával később

nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával.

Megkezdték az újraélesztését egy speciális teammel, átmenetileg be is indult a keringés, de 50 perc küzdelem után elvesztették az anyát.

A családtagok külön kegyeleti szobát kaptak az elbúcsúzásra. Az ikrek az újszülött osztályon vannak, egészségesek, ellátásukhoz az egyetemi klinika minden segítséget megad. „Az eset a klinika dolgozóit is mélyen megrendítette” – zárul a közlemény.

(Kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik