Belföld

Nekirontott a médiának a Klebelsberg Központ

Azért, mert nem igaz a hír, hogy tanárokat kértek meg egy ferencvárosi iskola takarítására.

Nagy botrányt kavart a a IX. kerületi Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnáziumban, hogy felmondott az utolsó takarító is, emiatt pedig a tanároknak és szülőknek kellett kipucolni az iskolát – írtuk meg korábban. A helyzetre most a Klebelsberg Központ is reagált, beleszállva az aljas sajtóba. Ezt írják:

A Klebelsberg Központ sajnálatosnak tartja, hogy olyan tudósítások jelennek meg egyes sajtótermékekben, amelyek egyre jobban felnagyítják az eredetileg is pontatlanságokon alapuló, politikai szándékból megszülető hírt.

A központ szerint az iskolában most is ellátják a takarítási feladatokat megbízási szerződésben vagy státuszban lévő „kollégák”. Amikor az iskola jelezte a takarítófogyást a Belső–Pesti Tankerületi Központnak, az megbízott egy takarítócéget a munkával, ami a téli szünetben nagytakarítást végez, majd januártól ellátja az általános takarítást is.

Tanárok és szülők takarítanak az iskolában
Miután az utolsó takarítónő is felmondott a IX. kerületi Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnáziumban.

Csütörtökön egy másik cég is kivonult az iskolába eseti megbízás alapján, hogy kipucolja az épületet. Olyan sem korábban, sem most nem volt, hogy a pedagógusokat kérték volna meg takarítói feladatokra. A Klebelsberg Központ mindent megtesz a higiéniáért és arra kér minden médiumot és politikai szereplőt, hogy

ne szítson indokolatlanul indulatokat.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik