Belföld

Exjobbikos polgármester az LMP és az Új Kezdet baranyai jelöltje

Bosnyák András a Baranya megyei Martonfát vezeti, ami arról híresült el, hogy felmerült: a kormány menekülttábort építene oda.

Egy egykori Jobbik-tag, a Baranya megyei Martonfa polgármestere is indul az LMP és az Új Kezdet közös jelöltjeként a tavaszi országgyűlési választáson, egyéni jelöltként – írja a Szabad Pécs.

Martonfa 2015 nyarán szerepelt a sajtóban, amikor az a hír jelent meg a sajtóban, hogy a kormány ideiglenes menekültbefogadó állomást létesítene a falu közelében. Bár az év végére kiderült, hogy a tervből nem lesz semmi, számos cikk született a helyiek tiltakozásáról és ellenzéki politikusok kiállásáról.

Bosnyák András a Szabad Pécsnek elmondta: valóban volt Jobbik-tag, de polgármesterként független volt, úgy látja, nem jó, ha önkormányzati választáson bárki pártszínekben indul. Viszont már régen kilépett a Jobbikból, amikor belépett a Gémesi György-féle Új Kezdetbe.

Az LMP és az Új Kezdet közös baranyai országgyűlési képviselő-jelöltjeit szerdán Pécsen mutatták be. Bosnyák mellett Hohn Krisztina, Mánfa polgármestere és az Új Kezdet alelnöke is a megyében indul, ő azt mondta: ha bejutnak, akkor végre lesz, aki nem csak a nagy települések és az ott élők érdekeit képviseli a Parlamentben. A két másik választókörzetben Keresztes László Lóránt, az LMP pécsi városházi képviselője, illetve Angyal Károly, a megyei közgyűlés LMP-s tagja indul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik