Belföld

Az önkormányzat szerint Soros kampányközponttal akarja befolyásolni a pécsiek életét, ezért nyilatkozatban tiltakoznak ellene

A pécsi „Soros-kampányközpont" létesítése elleni tiltakozó nyilatkozatot fogadott el a pécsi önkormányzat közgyűlése csütörtökön. A pécsi Emberség Erejével Alapítvány elfogadhatatlannak nevezte a nyilatkozatot.

A csütörtökön megszavazott nyilatkozatban az áll, hogy

a pécsiek megdöbbenéssel értesültek Soros György magyar-amerikai milliárdos spekuláns alapítványának tervéről, hogy vidéki kampányközpontok (irodák) létrehozásával befolyásolni akarja életünket, döntéseinket, választásunkat.

A dokumentum szerint a város lakói ebből nem kérnek, és ezzel szemben kiállnak a mai, Magyarországot és Európát megvédeni akaró politika mellett.

A pécsi közgyűlés nyilatkozata azt is tartalmazza:

felkérünk minden pécsi polgárt, vállalkozást, szervezetet, hogy ne adjon helyt a Soros-féle kampányközpontnak. Ne adjon tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget! Ne segédkezzen senki otthonunk, Európa, hazánk, Magyarország (.), Pécs jövőjének kockáztatásában, ne segédkezzen Soros György tervének megvalósításában!

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a szavazás előtt arról beszélt, hogy erősödnek azok a magukat civilnek nyilvánító migránsbarát mozgalmak, amelyek a határkerítés lebontást akarják elérni és támogatják az ellenőrizetlen, illegális bevándorlást.

MTI Fotó: Sóki Tamás

A voksolást megelőző több mint 45 perces vitában az ellenzéki képviselők a többi között tragikomikusnak, figyelemelterelésnek, értelmetlennek, méltatlannak, gyűlöletkeltőnek, hecckampánynak nevezték, valamint a pécsi lakosok fenyegetéseként értékelték a nyilatkozatot. Közülük többen azt is jelezték, hogy elutasítják az EU migránsok kötelező szétosztását célzó kvótáját, a migránsok tömeges betelepítését.

A dokumentumot a képviselő-testület 17 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadta el; 7 képviselő nem szavazott az előterjesztésről.

Az Emberség Erejével Alapítvány az MTI-hez a szavazás után eljuttatott közleményében azt írta, hogy a nyilatkozat teljes mértékben elfogadhatatlan.

Valótlanságra és álhírekre épül, (.) és nem csupán egy konkrét civil szervezet ellehetetlenítésére irányul, de rosszindulatú támadás a pécsi civil közösségek ellen

– fogalmaztak.

Közölték, az alapítvány változatlan formában és elkötelezettséggel a jövőben is folytatja tevékenységét a baranyai megyeszékhelyen és a régióban az Erősödő Civil Közösségek (ECK) program lebonyolításával együtt.

Megjegyezték, hogy a korábbi képviselői nyilatkozatok következtében másik pécsi ingatlan bérlésére kényszerültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik