Belföld
BERLIN, GERMANY - JUNE 08:  Financier and philanthropist George Soros attends the official opening of the European Roma Institute for Arts and Culture (ERIAC) at the German Foreign Ministry on June 8, 2017 in Berlin, Germany. The Institute, which is an initiative of the European Council, the Open Society Fund and the Alliance for the European Roma Institute for Arts and Culture, will have an administrative office in Berlin, gallery space in Venice and a liaison office in Brussels.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Az önkormányzat szerint Soros kampányközponttal akarja befolyásolni a pécsiek életét, ezért nyilatkozatban tiltakoznak ellene

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2017. 12. 14. 13:19

A pécsi „Soros-kampányközpont" létesítése elleni tiltakozó nyilatkozatot fogadott el a pécsi önkormányzat közgyűlése csütörtökön. A pécsi Emberség Erejével Alapítvány elfogadhatatlannak nevezte a nyilatkozatot.
Korábban a témában:

A csütörtökön megszavazott nyilatkozatban az áll, hogy

a pécsiek megdöbbenéssel értesültek Soros György magyar-amerikai milliárdos spekuláns alapítványának tervéről, hogy vidéki kampányközpontok (irodák) létrehozásával befolyásolni akarja életünket, döntéseinket, választásunkat.

A dokumentum szerint a város lakói ebből nem kérnek, és ezzel szemben kiállnak a mai, Magyarországot és Európát megvédeni akaró politika mellett.

A pécsi közgyűlés nyilatkozata azt is tartalmazza:

felkérünk minden pécsi polgárt, vállalkozást, szervezetet, hogy ne adjon helyt a Soros-féle kampányközpontnak. Ne adjon tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget! Ne segédkezzen senki otthonunk, Európa, hazánk, Magyarország (.), Pécs jövőjének kockáztatásában, ne segédkezzen Soros György tervének megvalósításában!

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a szavazás előtt arról beszélt, hogy erősödnek azok a magukat civilnek nyilvánító migránsbarát mozgalmak, amelyek a határkerítés lebontást akarják elérni és támogatják az ellenőrizetlen, illegális bevándorlást.

Pécs, 2017. június 8.
Páva Zsolt polgármester beszél a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) megnyitóján a pécsi Színház téren 2017. június 8-án.
MTI Fotó: Sóki Tamás
MTI Fotó: Sóki Tamás

A voksolást megelőző több mint 45 perces vitában az ellenzéki képviselők a többi között tragikomikusnak, figyelemelterelésnek, értelmetlennek, méltatlannak, gyűlöletkeltőnek, hecckampánynak nevezték, valamint a pécsi lakosok fenyegetéseként értékelték a nyilatkozatot. Közülük többen azt is jelezték, hogy elutasítják az EU migránsok kötelező szétosztását célzó kvótáját, a migránsok tömeges betelepítését.

A dokumentumot a képviselő-testület 17 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadta el; 7 képviselő nem szavazott az előterjesztésről.

Az Emberség Erejével Alapítvány az MTI-hez a szavazás után eljuttatott közleményében azt írta, hogy a nyilatkozat teljes mértékben elfogadhatatlan.

Valótlanságra és álhírekre épül, (.) és nem csupán egy konkrét civil szervezet ellehetetlenítésére irányul, de rosszindulatú támadás a pécsi civil közösségek ellen

– fogalmaztak.

Közölték, az alapítvány változatlan formában és elkötelezettséggel a jövőben is folytatja tevékenységét a baranyai megyeszékhelyen és a régióban az Erősödő Civil Közösségek (ECK) program lebonyolításával együtt.

Megjegyezték, hogy a korábbi képviselői nyilatkozatok következtében másik pécsi ingatlan bérlésére kényszerültek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Könnygáz száll a Parlamentnél

Oszlatják a tüntetőket.

Élő videó: Könnygáz száll a Parlamentnél