Belföld

Ugyan nem ítélték el, de lecsukták a nemzetőrt, aki rendőrnek adta ki magát

Nem született gyorsított eljárásban döntés a  férfi ügyében, aki a gyanú szerint pár nappal ezelőtt egy kőbányai budapesti rendezvényen rendőrnek adta ki magát, és intézkedést színlelve elszedte egy fiatal pénzét. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a tárgyaláson olyan új adatok merültek fel, amelyek miatt a bíróság további nyomozást tartott szükségesnek. Ugyanakkor az ügyész indítványára elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A döntés jogerős.

A jelenlegi adatok szerint a férfi vasárnap hajnalban egy  Albertirsai úton tartott rendezvényen követte kiszemeltjét a mosdóba. Ott elővette nemzetőr igazolványát és azt állította, hogy rendőr, közben határozottan és erőteljesen felszólította a fiatalt, hogy pakolja ki a zsebeit és vetkőzzön le.  A fesztiválozó a felmutatott igazolványt rendőrségi igazolványnak hitte, a gyanúsítottról pedig azt, hogy valóban egyenruhás, ezért engedelmeskedett. A férfi ezután átkutatta a ruháját és kivette a pénztárcájában tartott 850 euró készpénzt.

Az álrendőr viselkedése azonban időközben gyanússá vált a fiatalnak, ezért kérdőre vonta és azt akarta, hogy újfent mutassa meg neki az igazolványát. A gyanúsított ekkor meglökte kiszemeltjét, rácsapta a mellékhelyiség ajtaját, és próbált elszaladni a helyszínről. Pechére azonban a fiatal barátai követték a férfit és értesítették a fesztivál biztonsági szolgálatát is. Végül a őrök tartották vissza a rendőrök helyszínre érkezéséig.

Az egyenruhások megtalálták a férfinál a nevére kiállított nemzetőr igazolványt és a fiataltól szerzett pénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik