Belföld

Óbudai macskanyúzás – hazudott a tanú, hogy pénzhez jusson

Hamis vád gyanúja miatt indított nyomozást az ügyészség az óbudai macskanyúzás ügyében – derült ki a Fővárosi Főügyészség csütörtöki tájékoztatásából. Ahogyan arról korábban beszámoltunk,  augusztus elsején Budapest III. kerületében, a Szomolnok utcában egy parkoló gépkocsi alatt egy nyúzott, de még élő macskát találtak.  Az állat a későbbiekben elpusztult, hiába küzdöttek érte.

Civil szervezetek 10o ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki információt ad az a tettesekről. Néhány nappal a brutális kínzás után az állatvédők alapítványi bejelentő számán jelentkezett egy férfi és közölte, hogy információval rendelkezik az elkövetők személyéről, majd a nyomravezetői díj felől érdeklődött. Tanúkihallgatásán ezután részletes vallomást tett arról, hogy az általa ismert és konkrétan megnevezett két férfi hogyan bántalmazta a macskát.

A bejelentő vallomása alapján a rendőrség a két férfit gyanúsítottként hallgatta ki, ők azonban tagadták a bűncselekmény elkövetését.

A bejelentő vallomásában már az eljárás kezdetén is nagyfokú ellentmondások mutatkoztak, állításait pedig a későbbi nyomozás során beszerzett egyéb adatok sem támasztották alá. Ilyen bizonyíték az ügyben kirendelt igazságügyi állatorvos szakértő véleménye is, aki megállapította, hogy a macska sérüléseit nagy valószínűséggel egy gépjármű ékszíja, vagy motortérben lévő forgó alkatrésze okozta, az ember általi nyúzást kizárta.

– áll az ügyészség tájékoztatásában.

(Kiemelt fotó: Állatmentő Sereg)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik