Belföld

LMP: Minek oda út, ahova Mészáros helikopterrel jár?

Fónagy János nem cáfolta az urizálást.

A Hír TV szúrta ki, hogy a fejlesztési tárca államtitkára nem cáfolta, hogy Felcsút polgármestere helikopterrel repül Békés megyei vadászkastélyához. Az ok egyébként prózai, a bélmegyeri ingatlanhoz vezet ugyan út, de olyan rossz, hogy a közútkezelő 2014-ben azonnali helyreállítást sürgetett. Fónagy János államtitkár szerint azonban a felújítást a megyei önkormányzat nem tartja sürgősnek.

Ez abból derült, hogy az LMP-s Sallai Róbert Benedek a nemzeti fejlesztési minisztert arról kérdezte:

Ahol Mészáros Lőrinc helikopterrel jár ott nem szükséges a közútfelújítás?

Seszták Miklós helyett államtitkára válaszolt, jelezve, hogy az elmúlt hét év ellenére a 4237. számú közút állapotáról a szocialista/liberális kormányok tehetnek, a Fidesz-kormány jelentős útfelújítási programokat indított, idén és jövőre 100 milliárd forintot szán erre, a prioritásokról a megyei önkormányzatok dönthettek, Békésben pedig a 4237. jelű utat nem sorolták felújítandó útszakaszok közé.

Fónagy János arra nem tért ki, hogy minisztere hajlandó lenne-e elkísérni az LMP politikusát egy bejárásra a Mezőberény-Bélmegyer közötti Vésztői útra, amelynek felújításában hiába reménykedtek a helyiek Mészáros Lőrinc   felbukkanásával, mert a milliárdos polgármester

a Bélmegyeri Vadászkastély jelentős rendezvényeire való eljutáshoz már nem személygépkocsit, hanem helikoptert használ.

Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik