Belföld

„Orbán egy inkompetens, primitív ember”

Radványi K. Miklós elmagyarázta, miért írt ennél keményebbeket is nyílt levelében.

Politikai prostituált, megalomán, narcisztikus. Előzőleg ilyen jelzőkkel illette nyílt levelében Orbán Viktort a Frontiers of Freedom (A szabadság határai) nevű amerikai szervezet külügyekért felelős alelnöke. Radványi K. Miklós a Hír TV-nek azt mondta: Orbán Viktor árt Magyarországnak.

Úgy éreztem a nyílt levéllel kapcsolatban, mielőtt megírtam volna, hogy Magyarországon betelt a pohár. Ami ott folyik, az nemcsak az országnak, de az Európai Uniónak, a NATO-nak és ezzel az Egyesült Államoknak is hatalmas károkat okoz. Orbán egy inkompetens, primitív ember, aki ugyanilyen emberekkel van körülvéve.

Geopolitikai, nemzetbiztonsági és külügyi szakértőként úgy látja, a magyar kormányfő azért az EU „politikai prostituáltja”, mert a magyar gazdaság az uniós támogatásnak köszönhetően maradt talpon, Orbán mégis naponta nekimegy Brüsszelnek. Közben az orosz és a török elnökkel barátkozik, hogy igazolja „a hazai diktatórikus rendszer jogosultságát”.

Putyin jövőre is Orbánt akarja
Magyarország függősége Moszkvától már a posztszovjet térség államait jellemző szintre nőtt.

Radványi aggódik a magyarokért, az országért, mivel vezetése szembemegy a NATO, az EU és a magyar nemzet alapérdekeivel is, Orbán pedig Európa politikai, társadalmi és erkölcsi ideáljai helyett „illiberális demokráciát” hirdet, noha nem ilyen eszmékért, értékekért választották meg. A magyar nép igazi demokráciát és gazdasági szabadságot akar.

Radványi K. Miklós, az amerikai elnök, Donald Trump kampányembereként és Orrin Hatch szenátor külügyi tanácsadójaként is dolgozott.

Kiemelt kép: MTI/Veres Nándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik