Belföld

Beperelhetik az érettségiket őrző céget

A T.O.M. Controll után költségvetési csalás miatt indult nyomozás.

Költségvetési csalás miatt vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a T.O.M. Controll 2001 Vagyonvédelmi Zrt. ellen – értesült a Magyar Nemzet. Mint kiderült, a főként vagyonvédelemmel foglalkozó cég ellen már akkor zajtlott a nyomozás, amikor az Oktatási Hivatal megkötötte vele a 2016-os érettségi-feladatlapok őrzéséről szóló, 8,5 millió forintos szerződést. A Fővárosi Főügyészség arról tájékoztatta a lapot, hogy az adóhivatal több mint harminc gyanúsított esetében javasol vádemelést, de érdemi döntés még nem született az ügyben.

Ukrán takarítókkal tömik ki a réseket a BKV garázsában
Rejtőzködő cég segít alvállalkozóként a fővárosi buszok takarításában, de gondok vannak a fizetések folyósításával, így sorra új takarítókat állítanak be, köztük nagy számban ukrán állampolgárokat is.

A T.O.M. Controll az utóbbi években számos állami megbízást kapott, többek között a Corvinus Egyetem takarítását is elnyerte. Egy elítélt férfi korábban azt mondta az Átlátszónak, hogy a T.O.M. Controllt is magában foglaló, bűnszervezetre hasonlító cégháló magasan van beágyazva, az adóhatóság és a rendőrség egyes emberei is segítik a fennmaradásukat, természetesen pénzért cserébe. Fiktív számlák és aranykereskedelem is felmerült, ahogy a megfélemlítés és a kiszállni akarók elverése, a gyorsan megjelenő és megszűnő, vagy épp külföldiek nevére íratott cégecskék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik