Közélet
Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelős, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter

Visszavennék Andy Vajna online kaszinóját

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 11. 30. 16:05

Jogellenes volt így betiltani a külföldi online szerencsejáték-oldalakat.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szerdai jogerős ítélete szerint Magyarország megsértette az online szerencsejáték szolgáltatások nyújtására vonatkozó alapszabadságot. Jogellenesen járt el akkor, amikor a külföldi szolgáltatókat bírsággal sújtotta, a weboldalaikhoz történő hozzáférést korlátozta – tudatta a bpv JÁDI NÉMETH Ügyvédi Iroda.

A döntés több száz per kimenetelére hatással lehet.

A jogerős ítélet – egyezően az Európai Bíróság által ebben az ügyben korábban meghozott előzetes döntéssel – a Trannel (korábbi nevén: Unibet) International Limitedet képviselő iroda tanácsadó csapata által előadottakat erősítette meg. A bírósági döntés szerint Magyarországnak az online szerencsejátékok nyújtására vonatkozó koncessziók odaítélésével kapcsolatos szabályai nem egyeztethetőek össze a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével.

A korlátozások diszkriminatívak, sértették a letelepedés szabadságát és sérült az átláthatóság követelménye is.  

A szerencse(játék) forgandó

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy vegye vissza az Andy Vajnának törvénytelenül adott online kaszinókoncessziót, semmisítse meg a jogellenes törvényt. Gréczy Zsolt szóvivő a jogerős ítélet egyértelművé tette, hogy

a kormány jogellenesen adott online szerencsejáték-monopóliumot a fideszes oligarchának, Andy Vajnának, miközben mindenki másnak megtiltotta az online szerencsejátékot.

Az Orbán-kormány tehát, amely ismét törvényhozással akart ellopni egy egész iparágat, jogellenesen járt el az azóta az adófizetés alól is felmentett oligarcha érdekében.

Ha a kormány nem veszi vissza az Andy Vajnának törvénytelenül adott online kaszinókoncessziót és nem semmisíti meg a jogellenes törvényt, akkor a DK ezt megteszi 2018 után, de

akkor a jogellenes törvény megalkotóinak és megszavazóinak is szembe kell majd nézniük az akkor már független igazságszolgáltatással. Nekünk persze ez is megfelel; nem fogunk rossz aludni, ha pár fideszes politikus bűnszervezetben elkövetett gazdasági bűncselekmények miatt kerül majd börtönbe.

Music Hungary konferencia Egerben
Elindult Andy Vajna internetes kaszinója
Ez az első ilyen hazai szolgáltatás azután, hogy a kormány letarolta a szerencsejáték-ipart.

Kiemelt fotó: MTI/Kollányi Péter

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.