Közélet

Visszavennék Andy Vajna online kaszinóját

Jogellenes volt így betiltani a külföldi online szerencsejáték-oldalakat.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szerdai jogerős ítélete szerint Magyarország megsértette az online szerencsejáték szolgáltatások nyújtására vonatkozó alapszabadságot. Jogellenesen járt el akkor, amikor a külföldi szolgáltatókat bírsággal sújtotta, a weboldalaikhoz történő hozzáférést korlátozta – tudatta a bpv JÁDI NÉMETH Ügyvédi Iroda.

A döntés több száz per kimenetelére hatással lehet.

A jogerős ítélet – egyezően az Európai Bíróság által ebben az ügyben korábban meghozott előzetes döntéssel – a Trannel (korábbi nevén: Unibet) International Limitedet képviselő iroda tanácsadó csapata által előadottakat erősítette meg. A bírósági döntés szerint Magyarországnak az online szerencsejátékok nyújtására vonatkozó koncessziók odaítélésével kapcsolatos szabályai nem egyeztethetőek össze a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével.

A korlátozások diszkriminatívak, sértették a letelepedés szabadságát és sérült az átláthatóság követelménye is.  

A szerencse(játék) forgandó

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy vegye vissza az Andy Vajnának törvénytelenül adott online kaszinókoncessziót, semmisítse meg a jogellenes törvényt. Gréczy Zsolt szóvivő a jogerős ítélet egyértelművé tette, hogy

a kormány jogellenesen adott online szerencsejáték-monopóliumot a fideszes oligarchának, Andy Vajnának, miközben mindenki másnak megtiltotta az online szerencsejátékot.

Az Orbán-kormány tehát, amely ismét törvényhozással akart ellopni egy egész iparágat, jogellenesen járt el az azóta az adófizetés alól is felmentett oligarcha érdekében.

Ha a kormány nem veszi vissza az Andy Vajnának törvénytelenül adott online kaszinókoncessziót és nem semmisíti meg a jogellenes törvényt, akkor a DK ezt megteszi 2018 után, de

akkor a jogellenes törvény megalkotóinak és megszavazóinak is szembe kell majd nézniük az akkor már független igazságszolgáltatással. Nekünk persze ez is megfelel; nem fogunk rossz aludni, ha pár fideszes politikus bűnszervezetben elkövetett gazdasági bűncselekmények miatt kerül majd börtönbe.

Elindult Andy Vajna internetes kaszinója
Ez az első ilyen hazai szolgáltatás azután, hogy a kormány letarolta a szerencsejáték-ipart.

Kiemelt fotó: MTI/Kollányi Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik