Belföld

Erőszakolta kisebb társait egy tini egy borsodi lakásotthonban

Első nyilvános ülését tartja a Debreceni Ítélőtábla egy borsodi lakásotthonban történt erőszak ügyében. Egy fiatalt azzal vádolnak, hogy molesztálta kisebb társait. Szexuális erőszak bűntette, szeméremsértés vétsége, becsületsértés
vétsége, garázdaság vétsége, testi sértés vétsége és társtettesként elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette miatt kell felelnie.

A Miskolci Törvényszék idén júniusban hat év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a kamaszt. A döntés ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így került az ügy a táblabíróság elé.

A fiatal 2015 májusától Abaújszántón élt egy lakásotthonban, több kiskorú gyermekkel együtt. Eleinte visszahúzódó volt, majd egyre agresszívabban viselkedett társaival, többször megverte őket. Gyakran hangoztatta előttük, hogy ő a király. Sokszor minden ok nélkül ütötte kiskorú lakótársait, akik féltek tőle, nem mertek neki ellentmondani, illetve a nevelőknek sem mertek szólni. A vádlott 2015 májusa és 2016 februárja között több alkalommal szexuális aktusok és zaklatások eltűrésére kényszerítette őket. A gyerekek félelmükben mindent elviseltek.2016 februárjában az egyik kislány megtörte a csendet és szólt a nevelőnek, ezután beszélni kezdtek a többiek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik