Belföld

Megtalálhatták a tengeralattjárón megölt újságíró másik kezét is

Még nem azonosították DNS-vizsgálatokkal, de ugyanolyan fémnehezékek voltak rajta, mint amikkel a többi testrészt elsüllyesztették.

Újabb kezet találtak dán búvárok a Koppenhága környéki vizekben, a helyi rendőrség szerint valószínűleg a dán magán-tengeralattjárón augusztusban meggyilkolt svéd riporternő, Kim Wall testrésze lehet.

A búvárok november 21-én a Koge-öböl ugyanezen térségében megtalálták Wall bal karját, amelyet ugyan DNS-vizsgálatokkal még nem azonosítottak egyértelműen, de ugyanolyan fém nehezékeket találtak rajta, mint amilyenekkel többi testrészét a tenger mélyére süllyesztették.

„A kezet ugyan még nem vizsgáltuk meg, de ugyanabban a térségben bukkantunk rá, ahol a másik kezet is találtuk, és ugyanolyan módon, nehezékekkel süllyesztették a tenger mélyére” – közölte szerdán Jens Moller Jensen rendőrségi szóvivő.

A svéd újságírónő megölésével Peter Madsent, a tengeralattjáró tulajdonosát gyanúsítják, aki elismerte, hogy ő darabolta fel és dobta a tengerbe a nőt, de azt állítja, hogy az áldozat balesetben halt meg. Madsen cáfolja azt is, hogy megölése előtt szexuálisan bántalmazta a nőt.

A rendőrség augusztus 21-én megtalálta a nő törzsét, majd később levágott fejét és mindkét lábát.

Kim Wall augusztus 10-én azért szállt fel Madsen tengeralattjárójára a koppenhágai kikötőben, hogy riportot készítsen a dán feltalálóval. A gyilkosság lehetséges indítéka egyelőre nem ismert. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik