Belföld

Fordulat az ablakon kizuhant kislány ügyében

A Blikk szerint tudta az anya, hogy kislánya egyedül lesz.

Májusban egy kistarcsai társasház negyedik emeleti lakásából zuhant ki a hároméves kislány, aki később a kórházban meghalt. A rendőrség poligráfo­s vizsgálatnak vetette alá a szülőket és a gyermek keresztanyját, akinek vigyáznia kellett a kicsire. Erre azért volt szükség, mert a szülők azt vallották, nem tudtak róla, hogy kislányuk egyedül marad, míg a keresztanya ennek ellenkezőjét állította.

A Blikk szerint a hazugságvizsgálat szerint az anya nem mondott igazat.

Az asszony tudta, hogy Panni teljesen egyedül lesz a lakásban. Az apa igazat mondott, nála egyszer sem jelzett a műszer.

A szülők ügyvédje megerősítette, hogy két ügyfele közül az egyik megbukott a poligráfos teszten, de Lichy József azt is hangsúlyozta, hogy a magyar jogrend szerint

nem számít perdöntő bizonyítéknak a hazugságvizsgálat eredménye.

A szülők egyébként rendszerint keresztanyjára bízták a kislányt, ha éjszakai műszakban dolgoztak. Így történt ez a tragikus éjjelen is, de a nőnek is el kellett indulnia munkahelyére, ezért hagyta egyedül a gyereket. A házaspár a gyermek halála után minden kapcsolatot megszakított a keresztanyával.

A Blikk szerint az új információk birtokában akár a kislány anyját és keresztanyját is meggyanúsíthatják gondatlanságból elkövetett emberöléssel, aminek a büntetési tétele alapesetben 1–5 évig terjedő szabadságvesztés, de súlyosbító körülménynek számít, ha 14 év alatti a áldozat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik