Belföld

A vadászt lelövő olasz vadász szökésétől tartanak

A 60 éves férfi a ködös időben azt sem tudta, mire lőtt. Előzetes letartóztatását indítványozták, házi őrizetbe került.

Mint korábban megírtuk, egy Bakonysárkány és Aka közötti vadászaton pénteken este egy olasz állampolgár a fegyveréből leadott lövéssel eltalált egy másik olasz vadászt, aki a helyszínen meghalt. Most a Komáromi Járási Ügyészség a 60 éves férfi előzetes letartóztatását indítványozta a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult büntetőügyben.

Mint írták, az olasz férfi – noha a vadászat befejezéséről értesítést nem kapott – elhagyta a számára kijelölt vadászlest, majd eddig ismeretlen okból, úgy adott le célzott lövést, hogy a sötét, ködös erdőben a lecsökkent látótávolság miatt pontosan nem is tudta, mit vett célba. A lövés eltalálta vadásztársát, aki súlyos sérülése miatt a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség szerint a külföldi lakóhellyel rendelkező gyanúsítottnál tartani kell a szökéstől és nem zárható ki, hogy a tanúk befolyásolásával megnehezítené az eljárás lefolytatását, ezért előzetes letartóztatását indítványozta.

A Komáromi Járásbíróság egy hónapra házi őrizetbe helyezte az olaszt vadászt, mert tartani lehet a szökés és elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélyétől.Az MTI-vel a Tatabányai Törvényszék sajtószóvivője közölte, a férfi házi őrizete Magyarországon lesz, mert a gyanúsítottnak háza van itt, egy bejegyzett cég ügyvezetője. Anyagi, családi viszonyai rendezettek.

Jakabovits Péter szerint a férfi magyar barátjával a tervezettnél korábban lejött a magaslesről, de fegyverét tűzkész állapotban hagyta, amikor megbotlott, puskája elsült. A lövés a tőle 90 méterre lévő vadásztársát találta el, aki jó barátja volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik