Belföld

Van, aki hiába várja a karácsonyi Erzsébet-utalványt

A posta elkezdte az utalványok kézbesítését.

Azok, akik 2017 novemberében még nem, csak decemberben válnak nyugdíjra vagy nyugdíjszerű ellátásra jogosulttá, karácsonyig nem kapják meg a soron kívül kiutalt Erzsébet-utalványt. A Magyar Posta közlése szerint ők egy következő ütemben, várható jövő januárban kapják meg az utalványokat.

A posta vasárnap közölte az MTI-vel, hogy megkezdték az Erzsébet-utalványok kézbesítését, karácsonyig folyamatosan viszik ki az érintetteknek, és mindent megtesznek, hogy a nyugdíjasok a lehető leghamarabb megkapják a küldeményeket.

A nyugdíjasok a postástól személyesen vehetik át a küldeményt, de helyettük meghatalmazottjuk vagy közeli hozzátartozójuk is megteheti ezt. Amennyiben a címzett, illetve az említettek nincsenek otthon, a címzett értesítőt kap, hogy küldeménye érkezett. Az utalványok ezzel az értesítővel tíz munkanapig vehetők át a címhez tartozó letéti postán.

A kormány döntése szerint minden arra jogosult részesül 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványban, amelyet négy 2000 forintos és két 1000 forintos címletű utalványként, egy borítékban kapnak majd kézhez a címzettek. A borítékban található utalványszelvényeket középen, a perforáció mentén (a középen található olló jelzésnél) lehet szétválasztani, az utalványok jövő év december 31-ig válthatók be.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik