Belföld

Soros ellentámadásba lendül: Orbán maffiaállamot vezet!

Soros György reggel közleményben cáfolta pontról pontra a nemzeti konzultáció állításait, mivel szerinte mind a hét kérdés hazugságokat állít róla. Ezután többek között arról beszélt a Financial Timesnak, hogy Orbán Viktor megváltozott, és rendszerellenes lázadóból mára egy maffiaállam vezetője lett.

Megszólalt Soros György: pontról pontra cáfolta a Soros-tervet
A pénzember szerint a Nemzeti Konzultáció hét kérdésében hétszer hazudott a magyar kormány.

Soros azt is megmagyarázta, miért pont ma érezte úgy, hogy meg kell szólalnia, hiszen már hosszú hónapok óta folyik ellene a magyar kormány kampánya. Azt mondta:

Nem maradhatok tovább néma, mert attól félek, a titkosszolgálati nyomozások bejelentése azzal fenyeget, hogy már nem csak szervezeteket, hanem azok vezetőit is üldözni fogják.

Ezzel arra utalt Soros, hogy az általa támogatott szervezeteket titkosszolgálati módszerekkel figyelik, amiről már Orbán is beszélt, és Pintér Sándor belügyminiszter a napokban be is fog számolni ezeknek a nyomozásoknak az eredményéről a Nemzetbiztonsági bizottság ülésén.

Soros szerint „tragédia, hogy a magyar kormány gyűlöletkeltéssel és az emberek félrevezetésével marad hatalomban.” Itt leginkább az ellene folyó kampányra gondolt, amiről reggeli közleményéhez hasonlóan megjegyezte, hogy „direkt félreértelmezésekkel” van tele, szerinte azért, hogy eltereljék a Soros-tervvel az emberek figyelmét az oktatás és az egészségügy rossz helyzetéről.

Soros azt is megjegyezte, hogy az Unió intézményeinek határozottabban kellene fellépniük az Orbán-kormány ellen, mert az intézkedéseivel lerombolja a civil társadalmat és a jogállamot.

Kiemelt kép: Spencer Platt/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik