Belföld
Budapest, 2017. február 19.
Mihály Gábor szobrászmûvész 2014-ben felavatott, nemzeti színekben pompázó 3,5 méter átmérõjû karikákból álló Olimpiai ötkarika címû kompozíciója a Duna-parton, a fõváros V. kerületében, az Olimpia Parkban.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Folytatódhat a lobbizás egy budapesti olimpiáért

A sport fontos az országnak, a lelkünknek, a testünknek, az önérzetünknek, de fájna, ha a sportra költött a pénzek – nem rosszindulat, visszaélés vagy rosszhiszeműség miatt, de – nem úgy hasznosulnának, ahogy kellene

– nyilatkozta Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az MTI-nek, de az állami hírügynökség sajnos nem kérdezett vissza arra, hogy mire gondol a sportvezető. Az elnöki posztot bő fél éve betöltő Kulcsár inkább azt mondta el, hogy nála senki nem örül jobban annak, hogy a miniszterelnök és a kormány a sportot stratégiai ágazatként kezeli.

Meg szeretném duplázni a saját szponzori ágon bejövő bevételt – már viszonylag rövid távon is

– ismételte meg Kulcsár megválasztásakor tett vállalását. Szerinte ahhoz, hogy a MOB megfelelően tudja menedzselni, támogatni a sportot, saját forrásokra van szüksége. „Nem öncélúan a MOB-ot kell gazdaggá tenni, hanem forrásokat kell találnunk szakmai programjaink menedzselésére”, mondta az elnök.

Kulcsár Krisztián sokat beszélt arról, hogy Magyarországnak és Budapestnek alkalmasnak kell lennie kiemelt sportesemények rendezésére. A MOB-nak „egyfajta kompetencia-centrummá kellene válnia, ezzel pedig biztosítani lehet, hogy hosszú távon valami nagyot tudjunk rendezni” – mondta a MOB-elnök. Viszont jelenleg „nagy multisport-esemény rendezésére vonatkozó konkrét tervről” nem tud. De azt elárulta, hogy:

Gondolkodás zajlik ilyenekről. Egyetértünk abban, hogy Magyarországnak továbbra is mutatni kell, elkötelezettek vagyunk az olimpiai mozgalomban egy későbbi hazai rendezvény mellett. Ugyanakkor az is fontos, hogy olyan projektet célozzunk meg, amelyik Budapestet a megfelelő pályán tartja.

Egy majdani budapesti olimpiarendezésről úgy vélekedett, újabb pályázatig csak nagyon világos stratégiával lehet eljutni „Ennek a része, hogy fölismerve a jelen helyzetet, megtaláljuk, hogy mikor és mennyit beszéljünk erről” – ugyanakkor szerinte már most is érdemes végiggondolni, hogyan „jutunk el egy újabb pályázatig, mikor lesz erről népszavazás.” Az elnök szerint „ fékek és súlyok olyan rendszerét kell kidolgozni, amely egyrészről elfogadható a mindenkori politikai vezetésnek, másrészről alkalmas a társadalom meggyőzésére”

Kiemelte, hogy a felkészülés része, hogy nemzetközi szinten ezután is mutassuk: Budapest továbbra is nagyon komolyan készül arra, hogy olimpiát rendezzen.

„Az ügy most kapott egy nagy gellert, de azért egy nyerhető csata, ami az itthoni részét illeti” – utalt a népszavazási kezdeményezésre, ami miatt visszavonták Budapest olimpiai pályázatát.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Budapest, 2016. május 29.
A DIGI Távközlési És Szolgáltató Kft. portálja a River Estates A-kategóriás, modern, 9 emeletes irodaház földszintjén, a főváros XIII. kerületében, a Váci út - Dózsa György út találkozásánál.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.