Belföld

Fodor és Bokros az MSZP és a DK hátán juthat be a parlamentbe

Legalábbis a Zoom által megszellőztetett névsor szerint, aminek valódiságát a szocialisták cáfolják.

Fodor Gábor az MSZP, Bokros Lajos a DK hátán juthat be a parlamentbe – írja a Zoom. A portál azt állítja, megszerezte a szocialisták és a Gyurcsány-párt egyéni jelöltjeinek névsorát, eszerint a két párt a 106 körzetet 62:44 arányban osztja fel. Az egyéni körzetekről az után kezdtek egyezkedni, hogy Botka László visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől.

A portál szerint a körzetek felosztása már csak a jóváhagyásra vár, de a DK még szeretné elérni, hogy bevonják a tárgyalásba az Együtt-Párbeszédet is. Nekik a 106 fős listán nyolc egyéni hely jutna, amit fele-fele arányban biztosítana az MSZP és a DK a saját kvótája terhére. Az MSZP-nek kellene bejuttatnia az Országgyűlésbe a Liberálisok elnökét, Fodor Gábort, a DK-nak pedig Bokros Lajost, a Modern Magyarország Mozgalom vezetőjét.

A Zoom értesülése szerint mindkét párt hajlandó lenne visszalépni néhány LMP-s győzelemmel kecsegtető körzetben, ilyen lehet Pest megye 2-es választókerülete, ahol Szél Bernadett LMP-s miniszterelnök-jelölt indul. Tárgyalási alap lehet Tolna megye 1-es választókerülete, Szekszárd is, ahol várhatóan Hadházy Ákos LMP-társelnök indul egyéniben.

Az MSZP elnöke, Molnár Gyula a Zoom cikkére reagálva közölte:

Még nincs hivatalos megállapodás az MSZP és a DK között, tehát aláírt képviselőjelölti lista sem létezik. A tárgyalások előrehaladtával, a folyamat végéhez közeledve egyre több a találgatás és a befolyásolási kísérlet. Aki tehát listát hozott nyilvánosságra és azt tényként kezeli, annak nem a tájékoztatás, hanem a politika befolyásolása a célja.

Az MSZP tárgyalódelegációjának Hiller István választmányi elnök, Tóth Bertalan frakcióvezető és én vagyok a tagja, kizárólag mi hárman nyilatkozunk ebben a témában. Minden más megtévesztés és befolyásolási kísérlet, ami a valódi megállapodás megkötését akarja hátráltatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik