Belföld

20 évet kapott az idős nő gyilkosa

Az ítélet jogerős.

A férfi megtakarított pénzéért gyilkolta meg az idős mátételkei nőt. A szegedi táblabíróság nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 25 éves vádlottat.

A korábban betöréses lopások miatt büntetett, a Bács-Kiskun megyei községben alkalmi munkákból élő vádlott egymillió forintot meghaladó adósságot halmozott fel. Ezért 2015 őszén úgy döntött, az utcájukban élő nőtől szerez pénzt.

A nyolcvan éves, magányosan élő sértett körülményeit ismerte, mert néhány évvel korábban egy kőműves mellett részt vett háza felújításában.

2015. november 26-án a vádlott elindult az asszonyhoz, aki a közeli boltból tért haza. Egyszerre értek a ház teraszának üvegezett ajtajához. A férfi az idős asszonyra támadt, nyakát megragadta, megszorította, fejét és testét többször megütötte. A nő eszméletét elveszítve a betonra esett, magatehetetlen állapotba került.

A férfi az asszony kulcsával kinyitotta az ajtót, bevonszolta a sértettet a konyhába és otthagyta. Az idős nő néhány percen belül meghalt. A vádlott átkutatta a lakást, több százezer forintot talált és kivette a sértett fülből a 120 ezer forintot érő arany fülbevalókat és a hátsó kerten át hazament. A holttestet a sértett látogatóba érkező testvérei találták meg.

Gyilkosság Mátételkén - "Tudjuk, hogy nem azért ment oda, hogy öljön"
A fiatal támadó sokáig kitartott alibije mellett, ám hirtelen eltört a mécses, sírásban tört ki.

A táblabíróság enyhítette a Kecskeméti Törvényszék által első fokon kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztést. Hegedűs István tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor kifejtette, hogy a fiatal felnőtt vádlott büntetésének enyhítését egyebek mellett az tette lehetővé, hogy a bűncselekményt eshetőleges szándékkal vagyis a sértett halálát nem kívánva, de abba belenyugodva követte el.

Az ítélet jogerős. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik