Belföld

20 évet kapott az idős nő gyilkosa

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 11. 17. 12:36

Az ítélet jogerős.

A férfi megtakarított pénzéért gyilkolta meg az idős mátételkei nőt. A szegedi táblabíróság nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 25 éves vádlottat.

A korábban betöréses lopások miatt büntetett, a Bács-Kiskun megyei községben alkalmi munkákból élő vádlott egymillió forintot meghaladó adósságot halmozott fel. Ezért 2015 őszén úgy döntött, az utcájukban élő nőtől szerez pénzt.

A nyolcvan éves, magányosan élő sértett körülményeit ismerte, mert néhány évvel korábban egy kőműves mellett részt vett háza felújításában.

2015. november 26-án a vádlott elindult az asszonyhoz, aki a közeli boltból tért haza. Egyszerre értek a ház teraszának üvegezett ajtajához. A férfi az idős asszonyra támadt, nyakát megragadta, megszorította, fejét és testét többször megütötte. A nő eszméletét elveszítve a betonra esett, magatehetetlen állapotba került.

A férfi az asszony kulcsával kinyitotta az ajtót, bevonszolta a sértettet a konyhába és otthagyta. Az idős nő néhány percen belül meghalt. A vádlott átkutatta a lakást, több százezer forintot talált és kivette a sértett fülből a 120 ezer forintot érő arany fülbevalókat és a hátsó kerten át hazament. A holttestet a sértett látogatóba érkező testvérei találták meg.

Gyilkosság Mátételkén - "Tudjuk, hogy nem azért ment oda, hogy öljön"
A fiatal támadó sokáig kitartott alibije mellett, ám hirtelen eltört a mécses, sírásban tört ki.

A táblabíróság enyhítette a Kecskeméti Törvényszék által első fokon kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztést. Hegedűs István tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor kifejtette, hogy a fiatal felnőtt vádlott büntetésének enyhítését egyebek mellett az tette lehetővé, hogy a bűncselekményt eshetőleges szándékkal vagyis a sértett halálát nem kívánva, de abba belenyugodva követte el.

Az ítélet jogerős. (mti)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Robin Williams during "One Hour Photo" Press Conference with Robin Williams and Michael Vartan at Park Hyatt Hotel in Century City, California, United States. (Photo by Vera Anderson/WireImage)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.