Belföld

Gyilkosság Mátételkén – “Tudjuk, hogy nem azért ment oda, hogy öljön”

Újabb részletekre derült fény a november végén, Mátételkén történt gyilkosságról. Egyebek mellett arról, hogyan jutottak el a nyomozók a 80 éves asszony gyilkosához.

“Az első lépés az aprólékos helyszínelői munka volt. Az áldozat rendszerető volt, így a házában olyan nyomokat is rögzíteni tudtunk, amire gyilkosa nem gondolhatott. A szemlével párhuzamosan adatgyűjtést végeztünk. Az információmorzsák alapján ismerősre gyanakodtunk. A technikusok közben előcsalogattak a tetthely közelében egy 45-ös férficipőtől származó nyomot, amelyet a gyilkoshoz kötöttünk – elemezte az esetet a Zsaru magazinnak Kovács Gábor alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A nyomozók éjjelre kivilágíttatták a ház környékét. A hátsó kertbejárónál, majd a kukoricásban is találtak hasonló cipőnyomokat, amelyeket esőben rögzítettek. A nyomok visszavezettek a faluba.

“Az áldozat szigorú rend szerint élt. Mindennap boltba ment, majd benézett a testvéréhez, ott ebédelt, azután tért haza. A gyilkosság napján azonban a testvérének dolga akadt, az asszony a boltból rögtön hazament. Nagykabátban, utcai cipőben találtunk a holttestre, a szatyrában frissen vett élelmiszer volt. Ebből arra következtettünk, az elkövető arra számított, délig van ideje a lakásban szétnézni – folytatta az alezredes.

Az egyenruhások összeállították azoknak a helyieknek a listáját, akik ellen korábban indult eljárás lopás miatt. Ezen szerepelt a későbbi gyanúsított is, aki szinte már várta, hogy kopogjanak nála a rendőrök. A fiatal tökéletesnek tetsző alibivel állt elő: a falu térfigyelő kameráján is látható, ő nem járt a bűncselekmény helyszínének közelében.

“Vallomásáig már azonosítottuk a gyilkos behatolási és távozási útvonalát a cipőnyomok alapján, az utcafront felől valóban nem járt arrafelé. Éreztük, tudtuk, jó nyomon vagyunk. T. Krisztián ellentmondásokba keveredett, mást mondott nekünk, mást a barátnőjének arról, merre járt a gyilkosság idején. Egészen addig kitartott védekezése mellett, míg az egyik nyomozó neki nem szegezte: Tudjuk, hogy nem azért ment oda, hogy öljön – magyarázta az osztályvezető.

A fiú ekkor elsírta magát és bevallotta, hogy betört, azt hitte, van ideje, de meglepte a házigazda. Nem gondolkodott, ölt. A gyanúsított állítása szerint nem vitt el semmit, bár átkutatta a házat. Elmondta: cipőjét a padlásán, a döngölt padlóba ásta el, ezt megtalálták a bűnügyi technikusok. A szakértő megállapította, ugyanennek a cipőnek a nyomát rögzítették a helyszínen.

A fiatal azóta előzetes letartóztatásban van, emberölés miatt folyik eljárás ellene.

Ahogy arról beszámoltunk, a 80 éves áldozat holttestére egy mátételki házban bukkant rá egyik hozzátartozója. A rendőrség pár nappal később közölte: egy 23 éves fiatalt gyanúsítanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik